Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Daknam
Lokeren houdt de drie punten thuis
Thomas De Block

Na een wisselvallige wedstrijd heeft Lokeren de drie punten op Daknam gehouden. In de eerste helft was Bergen de betere ploeg, maar in de tweede periode wist Lokeren nog drie keer te scoren.

De wedstrijd moest het doen met een matig gevuld Daknam. De koude temperaturen konden duidelijk niet iedereen warm maken voor een voetbalpartij. Op het veld leken de spelers niet al te veel problemen te kennen met het gladde veld, echte kansen waren in de openingsminuten weliswaar schaars. De supporters pasten zich aan het koude weer aan met het nodige gespring en gezang en na een kwartier vond Bergen na een eerste poging meteen het doel.

De Lokerse verdediging liet zich zeer makkelijk oprollen waarna Bourabia op aangeven van Matthys de 0-1 binnentrapte. Lokeren probeerde het evenwicht te herstellen, maar vond nauwelijks een gaatje in de afweer van Bergen. Peter Maes schreeuwde ondertussen zijn keel helemaal schor, maar dat leek de spelers niet te inspireren tot echte kansen. Bergen probeerde via de snelle omschakeling tot kansen te komen, maar doelman Lazic moest nauwelijks ingrijpen.

Op de paal

Terwijl de Bergen-supporters zich verwarmden aan de voorsprong, steeg de irritatie bij het thuispubliek. De overtredingen die ref van Sichem in het Lokers nadeel floot, werden steeds op gemor onthaald. Ook Peter Maes kreeg het enkele keren aan de stok met de Nederlandse scheidsrechter, omdat hij iets te fel in de coaching was. Lokeren claimde in de eerste helft tweemaal een strafschop, evenveel keer bleek het om gezichtsbescherming te gaan.

Naar het einde van de eerste helft kreeg Lokeren dan eindelijk een kans. Een vrije trap van Leko werd doorgekopt door De Bock en belandde uiteindelijk op de paal. Lokeren kwam beter in de wedstrijd, maar kon nauwelijks voor uitgespeelde mogelijkheden zorgen. De thuisploeg ging dan ook rusten met een 0-1 achterstand.

Beter Lokeren na de pauze

In de tweede helft bleef de temperatuur dalen, maar beide teams kwamen met frisse moed uit de kleedkamer. Bergen stelde een dubbele rode muur op, de Lokerse voorzetten die daarop volgden zorgden voor te weinig gevaar. Uiteindelijk was het een stilstaande fase die de ban brak voor de thuisploeg. Harbaoui knikte een doorgekopte hoekschop van Leko in het doel, 1-1.

De thuissupporters vatten hierdoor nieuwe moed en eindelijk kwam er wat sfeer op Daknam. Lokeren nam nu het heft in handen en drukte Bergen steeds meer naar achteren. Bijna kwam de thuisploeg op voorsprong, maar een voorzet van Patosi werd door niemand binnengetikt. Bergen kreeg nauwelijks nog een voet aan de grond en leek nu achter de feiten aan te hollen. Lokeren vond meer en meer de ruimte, maar verzuimde om ervan te profiteren.

Leko en De Ceulaer doen Lokeren juichen

Op het uur herstelde Bergen het evenwicht, waardoor het spel over en weer golfde. Perbet had een mogelijkheid op aangeven van Bourabia, maar schoot in één tijd op Lazic. Beide ploegen bleven op zoek naar een tweede doelpunt, het ontbrak beide ploegen echter aan de nodige inspiratie om meer kansen bijeen te voetballen.

De partij leek daarop te verwateren en er slopen meer en meer foutjes in het spel. Maes bleef zijn troepen vooruit roepen en besloot De Ceulaer in te brengen als joker. Dat leek bijna iets op te leveren toen hij de bal tot bij Leko bracht. De Kroaat schoot de bal echter onbesuisd over. Even later herstelde diezelfde Leko zijn eerdere fout. Hij kreeg een vrije trap toebedeeld op een ideale positie en deponeerde de bal knap in de kruising.

Bergen ging in de slotfase nog op zoek naar een late gelijkmaker. De Draken konden het tij echter niet meer keren. Uiteindelijk moesten de bezoekers nog een derde doelpunt toestaan nadat De Ceulaer de bal zeer fraai voorbij Werner trapte. Op die manier hield Lokeren de punten in eigen huis en springt het in het klassement over Bergen.