lieLierse SK
wesWesterlo
Datum: 24/09/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse en Westerlo vergeten te scoren
Sam Soetaers
| 0 reacties
Lierse en Westerlo vergeten te scoren
Foto: © SC

De Kempense derby tussen Lierse en Westerlo is een maat voor niets geworden. Beide ploegen hadden kansen in overvloed, maar scoren is voor zowel Lierse als Westerlo een moeilijke opgave. Het resultaat is dan ook een brilscore op het bord.

Lierse en Westerlo waren in de Kempense derby aan elkaar gewaagd. Het werd een gelijkopgaande eerste helft. Dequevy had de eerste grote kans van de wedstrijd, maar hij kopte zwak in de handen van Deelkens.

De wedstrijd ging goed op en neer. Dekelver kwam centimeters te kort op een voorzet van Arbitman en diezelfde Dekelver kopte een voorzet van Farssi naast. Aan de overkant vuurde Thompson tot twee keer toe een knal af op het Westelse doel. Een eerste keer redde Deelkens knap en een tweede keer trof Thompson de lat. Vijf minuten voor rust kon Dequevy door het centrum gaan, maar zijn plaatsbal ging naast.

Ook na de koffie bleven de kansen komen. Kawashima moest al zijn kunnen tonen op een poging van Dekelver en een kopbal van Corstjens, die de Japanse doelman tegen de paal duwde. In de rebound kon Arbitman niet scoren.

Bij Lierse maakte Cavens zijn rentree. De ingevallen spits liet zich meteen opmerken met een kopbal die voorlangs ging. Voetbal draait om doelpunten en wie niet kan scoren, kan ook niet winnen. Dat is de moraal van dit verhaal.

Herbeleef Lierse SK - Westerlo