wbeSK Beveren
berBergen
Datum: 06/10/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren en Bergen zijn elkaars evenknie
Sam Soetaers
| 0 reacties
Waasland-Beveren en Bergen zijn elkaars evenknie
Foto: © SC

Waasland-Beveren en Bergen moeten vrede nemen met een 2-2 gelijkspel. De wedstrijd kende een spectaculaire eindfase met twee doelpunten in de laatste tien minuten.

Waasland-Beveren en Bergen speelden een teleurstellende eerste helft. Er zat weinig tempo en animo in de match en ook de kansen waren schaars. Uiteindelijk ging de thuisploeg toch rusten met een 1-0 voorsprong door een doelpunt in de slotfase van de eerste helft.

Bergen begon het best aan de match met twee afgekeurde goals van Perbet. Vooral de tweede goal die werd afgekeurd van de Bergense spits, was zeer twijfelachtig. Matumona zijn afstandsschot waaide dan over en Waasland-Beveren antwoordde met een afgeweken schot van Farssi dat maar net naast ging. De bezoekers waren op slag van rust dicht bij de openingsgoal. Doelman Clepkens hield echter stand op doelpogingen van Farssi en Perbet. Het waren dure missers voor Bergen want op de counter klom de thuisploeg op voorsprong. Sish zette de bal voor en Seoudi kopte in de verste hoek binnen. Doelman Berthelin was kansloos.

Betere tweede helft
Met drie doelpunten was de tweede helft een stuk aantrekkelijker dan de eerste. Uiteindelijk moesten beide ploegen vrede nemen met een gelijkspel. Seoudi had meteen na rust een uitstekende kans om Waasland-Beveren op 2-0 te brengen. Hij omspeelde Berthelin maar Monteyne redde op de lijn.

Late goals
Bij de thuisploeg stond een goede Clepkens in doel. Hij was alert op een schot van Jarju. Maar de bezoekers kwamen net voor het uur toch op gelijke hoogte. Perbet stuurde Nong diep. Die laatste stifte de bal over de uitgekomen Clepkens in doel. Tien minuten voor tijd leek de zege binnen voor de bezoekers. Jarju zijn lob spatte uit elkaar op de lat en Perbet was goed gevolgd.

Maar de thuisploeg gaf zich nog niet gewonnen en kwam via een strafschop weer op gelijke hoogte. De ingevallen De Belder haalde Belhocine neer. Badash schoot de elf meter met de hulp van Berthelin in doel.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Clepkens Michael 90' -
Farssi Rachid 90' -
Lardenoit Kristof 90' -
Belhocine Karim 90' -
Shish Gal A 90' -
Sibum Bas 90' -
Lepoint Christophe 90' -
Seoudi Mickael 71' -
Zennaro Franco   83' -
Alves Da Silva Augusto 75' -
Badash Barak 90' -
  Bank G Beoordeel
Blondelle Siebe -  
Doumbia Kassim -  
Rowell Jonathan -  
Dugary Ndabashinze -  
Cavens Jurgen   19' -
Cruz Daniel 15' -
Plut Vito 7'  

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Berthelin Cedric 90' -
Timmermans Nicolas   90' -
Sapina Jérémy 90' -
Lepicier Maël   90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Nicaise Benjamin 62' -
Van Gijseghem Daan 90' -
Jarju Mustapha 90' -
Perbet JérémyA   90' -
Matumona Zola 87' -
Nong Aloys  70' -
  Bank G Beoordeel
Werner Olivier -  
Franquart Peter -  
Debisschop Mathieu -  
Van Imschoot Tom 28' -
De Belder Dylan 20' -
Angeli Arnor 3'  
Biatour Arnaud -  
Herbeleef SK Beveren - Bergen

Vooraf