zwaZulte Waregem
cerCercle Brugge
Datum: 06/10/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Regenboogstadion
Berrier bezorgt Essevee nieuwe zege
Tomas Taecke
| 0 reacties
Berrier bezorgt Essevee nieuwe zege
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft dankzij twee goals van Berrier afstand genomen van Cercle. Verder dan een doelpunt van debutant Gudjohnsen kwam groen-zwart aan de Gaverbeek niet (3-1).

Tomas Taecke in Waregem

Bob Peeters voerde één wijziging door ten opzichte van de drie voorbije wedstrijden. Na zijn winnende doelpunt tegen Charleroi mocht Rudy ten koste van Uchebo in de basis postvatten. Aan de overzijde vielen er geen verrassingen te noteren. Cercle domineerde de openingsfase maar kwam niet tot kansen. In een slap eerste kwartier ondernam Naessens twee doelpogingen, maar succesvol was de buitenspeler niet. Van Eenoo prikte tegen namens Cercle maar ook hij kon Bossut niet in verlegenheid brengen. De beste kans kwam van de voet van Delaplace, die van op afstand maar net naast trapte.

Groen-zwart voetbalde het beste van beide ploegen, maar in de zone van de waarheid liep het voor de vereniging telkens fout. Essevee kon de bezoekers gemakkelijk opvangen en gaf in het eerste bedrijf geen enkele kans weg. Kort voor de pauze was er nog een matig schot van de opgerukte Carvalho dat net naast ging. Halverwege was de stand na een slappe eerste helft ongewijzigd (0-0).

Ook na de pauze namen beide teams geen veelbelovende start. Net als de eerste helft was ook het tweede wedstrijddeel gekruid met enkele halve kansjes. Zo kende Bossut geen problemen met een schot en een kopbal van Rudy en kon Coppens een schot van Hazard zonder moeite onschadelijk maken. Op het uur klom Essevee dan toch op voorsprong. Berrier gooide een vrijschop van op links voor doel, niemand kon voorkomen dat de bal aan de tweede paal binnen dwarrelde (1-0). Habibou claimde het doelpunt, dat uiteindelijk toch achter de naam van Berrier kwam te staan. Het duo was één minuut later bijna opnieuw trefzeker. Berrier stuurde de spits in het straatje, Carvalho kon in extremis voorkomen dat Habibou twee keer kon scoren in evenveel minuten tijd.

En toch tekende Habibou vijf minuten later zijn vijfde goal in twee wedstrijden aan. Vidarsson leed knullig balverlies, de donkere spits van Essevee schoof zijn onder Coppens door (2-0). Gudjohnsen, die klaarstond om in te vallen, zag het met lede ogen aan. De debuterende Ijslander bracht Cercle na enkele minuten opnieuw in de wedstrijd. Colpaert haalde de doorgebroken Vidarsson onderuit, zijn landgenoot scoorde van op de stip (2-1). Cercle trok alle registers open, maar al snel kon Berrier de partij met een mooi lobje beslissen. Essevee wint opnieuw en nestelt zich steviger in de top zes. Groen-zwart kon aan de Gaverbeek geen verlengstuk breien aan de eerste zege tegen Charleroi één week eerder (3-1).

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
D'Haene Karel 90' -
Colpaert Steve   90' -
De Jonghe Jimmy 90' -
Delaplace Jonathan A 90' -
Malanda Junior 90' -
Berrier Franck ⚽ ⚽ 90' -
Naessens Jens 90' -
Hazard Thorgan 63' -
Habibou Habib 73' -
  Bank G Beoordeel
Bruzzese Sébastien -  
Perdichizzi Pietro -  
Vandenbroucke Niels -  
Lendric Ivan -  
Trajkovski Aleksandar 27' -
Hinostroza Vásquez Paulo Hernán Junior 17' -
Skúlason Ólafur -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Coppens Jo 90' -
Cornelis Hans 90' -
Portier Anthony 90' -
Carvalho William 90' -
Evens Bernt 90' -
Van Roose Karel 90' -
Vidarsson Arnar 78' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Cachicote da Rocha Carlos Wilson 90' -
D'Haene Kristof 65' -
Iachtchouk Oleg 90' -
  Bank G Beoordeel
Verbist Bram -  
Hendrickx Koenraad -  
Wils Stef -  
Janssens Kevin -  
Uchebo Michael -  
Gudjohnsen Eidur 25' -
Bakenga Mushagalusa 12' -
Herbeleef Zulte Waregem - Cercle Brugge

Vooraf