Datum: 05/10/2012 20:30
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot en Gent gelijk in dolgekke wedstrijd

In een knotsgekke wedstrijd hebben Beerschot en AA Gent 2-2 gelijk gespeeld. Er gebeurde van alles op Het Kiel: van een afgekeurde goal, langs een blunder van Padt tot een onwaarschijnlijke slotfase.

Johan Walckiers in Antwerpen

Beerschot begon heel sterk aan de wedstrijd en voetbalde een aantal kansjes bij elkaar via Coulibaly en Mununga. Na een dikke tien minuten werd de Ratten zelfs een geldig doelpunt onthouden. Coulibaly zette zich goed door en trapte de bal voorbij Padt. Mununga schoof de bal voor de zekerheid nog in doel, want de Gentse verdedigers snelden op het leer toe. De lijnrechter oordeelde buitenspel, maar dat bleek onterecht.

Gent had in die eerste twintig minuten ook een heel goede kans, maar N'Diaye schoot vanop de rand van de zestien binnen het bereik van Stijnen. Naarmate de partij vorderde ging het doorregende veld echter een rol spelen. De spelers hadden moeite zich recht te houden en de combinaties kwamen er daardoor niet meer uit.

Eén goeie kans nog voor Gent dat zich in de partij had geknokt: Mboyo haalde hard uit en Stijnen was geklopt, maar via de dwarsligger botste het leer weer in het veld. En Mikulic haalde de herneming met de hand uit doel. Gelukkig voor hem had Gumienny niets gezien. De rust leek met 0-0 op het bord bereikt te worden, maar in extremis scoorde Gent toch nog. Remacle schilderde een vrije trap laag op het hoofd van N'Diaye en die klopte Stijnen in de verste hoek.

Koster greep bij de rust in en zette nog een toren naast Coulibaly met Anderlechthuurling Veselinovic. Gent leek de partij naar zich toe te trekken, maar dan ging Padt ongelooflijk in de fout. Een ongevaarlijke bal liet hij door zijn armen glippen. Coulibaly hoefde enkel over hem heen te wippen om het leer van op een meter in doel te duwen. Waarschijnlijk één van de gemakkelijkste goals ooit van de Senegalees.

En Padt ging nog in de fout, maar deze keer zonder gevolg. De ingreep van Cendros op Losada die wil uithalen, was wel met een reukje aan. Beerschot voelde zich bestolen, maar nam daarna wel het betere van het spel op zich. En dat loonde, want de gevaarlijke vrije trappen van Losada rendeerden ook. Vijf minuten voor tijd verstuurde hij er nog één en Arzo kopte in eigen doel. En nog was het niet gedaan in deze dolgekke wedstrijd: Arzo zette enkele minuten later zijn fout recht met een doelpunt op een afvallende bal.