KV Mechelen: Tomislav Pacovski, Kenny Van Hoevelen, Xavier Chen, Anthony Van Loo, Abdul-Yakinu Iddi, Thomas Enevoldsen, Maxime Biset, Robin Henkens, Alessandro Cordaro, Nicklas Pedersen , David Destorme.
Lierse SK: Matz Sels, Arjan Swinkels, Ahmed Said Ouka, Miguel Dachelet, Abdul Ibrahim Ayew, Thomas Wils , Nicolas Prevot, Benjamin Lambot, Rachid Bourabia, Kostadin Hazurov, Cofie Bekoe.
Er hangt een gezellige derbysfeer in Mechelen. Het stadion zit afgeladen vol voor de match tegen Lierse.

Goal
Doelpunt van Thomas Enevoldsen (David Destorme)

8

Goal
KV Mechelen start uitstekend! Na acht minuten staat het al op voorsprong. Enevoldsen kopt een voorzet van Destorme voorbij Sels binnen. De doelman van Lierse was machteloos op die kopbal.
10
 Gele kaart voor David Destorme

14
Lierse is een eerste keer gevaarlijk op een afstandsschot van Yasser. De bal gaat maar net naast de kooi van Pacovski.
15
Het is nu kans op kans. Destorme schakelt zijn man uit en trapt dan aan de verste paal buiten. KV Mechelen graaft zich niet in na die voorsprong en blijft gevaarlijk.
22
 Gele kaart voor Thomas Wils

30
We zijn een half uur ver en KV Mechelen staat op een 1-0 voorsprong. na een kopbaldoelpunt van Enevoldsen. We kijken naar een bij momenten bitsige partij waarin KVM de bovenhand heeft, al moet wel gezegd worden dat Lierse de voorbije minuten beter in de wedstrijd is gekomen. Buiten de goal en een afstandsschot van Yasser zijn er nog geen grote kansen geweest.
32

Goal
Doelpunt van Nicklas Pedersen (Alessandro Cordaro)
Veel kansen zijn er niet, maar als er een kans is, is het meestal prijs. Pedersen komt op een voorzet van Cordaro voor zijn man en schiet in de verste hoek laag binnen.
33
Het ziet er niet goed uit voor Lierse. Na iets meer dan een half uur spelen kijken de Pallieters tegen een 2-0 achterstand aan. De mannen van Chris Janssens tonen veel goede wil, maar hebben het bijzonder moeilijk.
45
Gaat het nog 3-0 worden voor de rust? Nzolo fluit strafschop voor een fout van Ayew op Cordaro.
45
Cordaro mist de strafschop! Hij nam die strafschop heel nonchelant. Cordaro stifte hem op de lat en kopte dan nog binnen in de rebound. Intussen was er al gefloten en gaat de goal niet door.

Scheidsrechter
Rust
De Denen van KV Mechelen maakten het verschil in de eerste helft. Enevoldsen en Pedersen scoorden de goals. Cordaro miste nog een strafschop vlak voor rust. Lierse heeft heel moeilijk en wacht waarschijnlijk nog een zware tweede helft.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
46
Vervangen Anthony Van Loo
Ingevallen Sheldon Bateau

Van Loo blijft geblesseerd in de kleedkamer. Bateau is zijn vervanger.
53
Lierse probeert iets aan zijn achterstand te doen. Pacovski tikt een doelpoging van Bourabia over. De thuisploeg dommelt wat in.
56
Vervangen Benjamin Lambot
Ingevallen Dolly Doningos Menga

58
Het blijft toch opletten voor Lierse. Enevoldsen schiet vanuit een schuine hoek maar net naast.
67
Vervangen Cofie Bekoe
Ingevallen Jason Adesanya

68
De tweede helft is een stuk minder aantrekkelijk als de eerste helft. Dat komt ook omdat Mechelen nu de match controleert. Lierse is niet in staat om daar verandering in te brengen.
75
Dolly Menga wandelt door de defensie van Mechelen maar trapt op Pacovski. Een redding die broodnodig was op dat schot van de Lierse-invaller.
76
Vervangen Thomas Wils
Ingevallen Geoffrey Hairemans

79

Goal
Doelpunt van Thomas Enevoldsen (Onbekend Onbekend)

80

Goal
Doelpunt van Thomas Enevoldsen (Nicklas Pedersen)
Enevoldsen beslist definitief de match. Hij omzeilt de doelman en schuift de bal dan tegen de touwen.
81
De vraag die gesteld kan worden is of dat Chris Janssens na dit verlies nog coach zal mogen blijven bij Lierse? Uiteraard kan je het volgen bij voetbalkrant.com