Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen duwt Lierse verder in de problemen
Fabian Morren

KV Mechelen heeft de derby tegen Lierse makkelijk gewonnen. Malinwa was na een helft al klaar met een zwak Lierse, dat steeds meer (degradatie)zorgen heeft.

Fabian Morren in Mechelen

Voor deze geladen derby was het Veoliastadion volledig uitverkocht. Ondanks alle tegenslagen van de voorbije weken waren ook de Lierse fans massaal op de afspraak. Ze zagen hun team echter al binnen de eerste tien minuten op achterstand komen. Een voorzet van Destorme werd tegen de netten geknikt door Enevoldsen. Bij Lierse vormde Swinkels achteraan een duo met Okka, maar een groot succes was dat toch niet. De Lierse defensie stond meermaals te bibberen.

Lierse reageerde na die vroege opdoffer via een kopbal van Destorme en een schot van Yasser. Het was cehter Mechelen dat voor het meeste gevaar bleef zorgen. Na een voorzet vanop rechts tikte Pedersen de 2-0 binnen. Dat het "maar" 2-0 was aan de rust, was enkel en alleen te wijten aan de gemiste kansen van Malinwa. Vooral Cordaro kon zich wel voor het hoofd slaan. De aanvaller van Malinwa zette zijn strafschop te nonchalant om en trof de lat. In de rebound kopte hij binnen, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook na rust slaagde Lierse er niet in om een vuist te maken. Er was wel even dreiging via een kopbl van Hazurov, maar het was toch vooral Mechelen dat kansen bleef afdwingen. Onder meer Enevoldsen en Destorme lieten het aanvankelijk na om Lierse helemaal uit te tellen. Mechelen had de controle over de wedstrijd, Lierse had vooral de handen vol om de grotere schade te voorkomen.

Enevoldsen
Pas in het slotkwartier kreeg invaller Dolly Menga een goede kans, maar Pacovski stond goed opgesteld. Het was echter Mechelen dat nog een derde keer scoorde. Met zijn tweede van de avond zette Thomas Enevoldsen de kroon op het Mechelse werk. Door deze nieuwe opdoffer ziet Lierse de kloof met Charleroi groter worden en blijven de Pallieters in de gevarenzone. KV Mechelen schuift verder op in de middenmoot van het klassement. Maar voral Lierse gaat woelidge dagen tegemoet, in de voorbereiding naar de thuiswedstrijd van woensdag tegen Club Brugge.