Datum: 28/10/2012 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk in extremis naast Genk
Fabian Morren
| 0 reacties
Kortrijk in extremis naast Genk
Foto: © SC

Kortrijk heeft in de negentigste minuut nog een gelijkspel veroverd tegen Racing Genk. Lange tijd zag het ernaar uit dat een doelpunt van Vossen zou volstaan, maar in het slot kopte Chavarria de gelijkmaker nog tegen de netten.

Fabian Morren in Kortrijk

Bij Genk ontbrak Benji De Ceulaer. Mario Been ving zijn afwezigheid op door zijn gebruikelijke 4-4-2 in een 4-5-1 te veranderen. Zo kwam Kumordzi bij op het middenveld. Kortrijk-coach Hein Vanhaezebrouck had minder verrassingen in petto. Na twaalf minuten moest hij echter al ingrijpen. Na een slag van Monrose blesseerde Dejaeghere zich zwaar aan het hoofd. Die kon niet meer verder, waarna Capon zijn opwachting maakte.

Het leek wel het sein om pittiger te gaan spelen. Vooral in het laatste kwartier lag het spel regelmatig stil door overtredingen en opstootjes. De thuisploeg voelde zich meermaals onheus behandeld door ref Vervecken. Daardoor was er weinig goed voetbal te zien en bleven grote kansen uit. Kortrijk was twee keer gevaarlijk op de counter. Capon trapte na een pass van Oussalah echter nipt naast. Genk dreigde langs Vossen en met een afgeweken schot van Gorius dat net naast ging.

Kort na rust brak Jelle Vossen de wedstrijd open. Na een prima voorzet van Thomas Buffel rondde de Rode Duivel zeer subtiel en mooi af. Aangeslagen was de thuisploeg van die opdoffer allerminst. Brecht Capon had al heel snel de scheve situatie recht kunnen zetten, maar verknoeide het. De kans missen was - echt waar - moeilijker dan te scoren. Toch slaagde hij er nog in om in de rebound het leer over te koppen.

Bij Genk nam de vermoeidheid gaandeweg toe. Gorius speelde bij momenten zeer onzuiver en de bal in eigen ploeg houden ging steeds moeizamer. Kortrijk rook bloed, maar speelde voorin zelf wat slordig. De thuisploeg dwong wel heel veel corners af, maar ook daar haalde KVK te weinig uit. In een spannend slot leek Genk te zullen standhouden, maar Chavarria kopte de gelijkmaker alsnog voorbij zijn oud-ploegmakker Kristof Van Hout.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Martin Baptiste A 90' -
Reynaud Romain 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Mulemo Landry   90' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
De Mets Gertjan 90' -
Chavarria Pablo 90' -
Dejaegere Brecht 15' -
Oussalah Mustapha 81' -
Nfor Ernest   90' -
  Bank G Beoordeel
Pillot Rémy -  
Tambe Alassane -  
Mitrovic Stefan -  
N'Diaye Ismaïla -  
Koussalouka Blanstel -  
Capon Brecht 75' -
Wijns David 9'  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Van Hout Kristof 90' -
Fernandez Dani Artola 90' -
Koulibaly Kalidou   90' -
Ferreira José Nadson 90' -
Tshimanga Derrick 80' -
Anele Ngongca 90' -
Kumordzi Bernard Yao   90' -
Gorius Julien 90' -
Buffel Thomas A 90' -
Joseph-Monrose Steeven 90' -
Vossen Jelle 82' -
  Bank G Beoordeel
Köteles Laszlo -  
Limbombe Anthony -  
Ayub Timbe Masika -  
Plet Glynor -  
Hamalainen Brian 10' -
Barda Elyaniv 8'  
Hubert David -  
Herbeleef KV Kortrijk - KRC Genk

Vooraf