Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Jules Ottenstadion
Mboyo brengt Gent voorbij Bergen in eerste wedstrijd Ferrera
Sander De Graeve

Ferrera won zijn eerste match als interim-coach van Gent met 2-0 van Bergen. Aanvoerder Mboyo tekende voor de twee goals. Bergen had in de eerste helft genoeg kansen op een doelpunt maar ging met lege handen naar huis.

Sander De Graeve in Gent

Gent ontving zaterdagavond Bergen. Het was meteen de eerste opdracht voor kersvers interim-coach Manu Ferrera, hij leidde ook zelf nog de opwarming. Bij Gent kwamen Gecov, Rafinha en Wallace aan de aftrap.

Vooraf bij de spelersafroeping merken we op dat niemand in Gent Gecov eigenlijk kent. Het luide ‘Marcel!’ van de stadionomroeper blijft onbeantwoord. De supporters scanderen wel de naam van Manu Ferrera.

Het liep voor geen meter bij Gent in de beginfase. Het spel van de Buffalo’s zat vol onzuiverheden en Bergen kon enkele keren scherp counteren. Gent kon aanvankelijk enkel dreigen via hoekschoppen. Monteyne moest de bal bij één van die corners op de lijn ontzetten.

Meteen daarna kwam Gent aan de overkant goed weg. Perbet omspeelde Padt en kon aanleggen. Nahayo kon de bal in extremis nog in hoekschop schuiven. Na een kwartier moest N’Diaye van Gent al naar binnen met een blessure, Foket was zijn vervanger.

Er kwamen nog kansen aan beide zijden, Nong kon vrij aanleggen maar trapte naast. Remacle testte na een snel genomen vrijschop de vuisten van Berthelin. Op het half uur kwam er een grote kans voor Bergen, Nong brak door op links. Padt kwam uit maar bedacht zich halverwege. In plaats van een lob koos Nong voor een schot, hij schoot recht op de Nederlandse doelman.

Na 39 minuten kon aanvoerder Mboyo Gent op voorsprong zetten. Hij kon uit de draai schieten op een voorzet van Wallace, de bal ging via de benen van Berthelin binnen, 1-0 voor Gent. Even later was het bijna 2-0, Remacle kon op een counter doorbreken maar schoof de bal voorlangs.

Bergen kwam in de eerste helft weinig in de problemen. Het had enkele goede kansen. Gent kwam er naar het eind van de eerste helft door met een goal en een grote kans. 1-0 was de ruststand.

Dezelfde 22 spelers begonnen aan de tweede helft. De speech van Ferrera tijdens de rust hielp, Gent kwam sterker uit de kleedkamer en kreeg meteen enkele kansjes. Mboyo vond niemand met een lage voozet en Foket knalde over na een goede combinatie.

Gent domineerde na de rust, Bergen onderging. Padt had wel nog een puike redding in huis op een kopbal van Sapina. De match naderde de 70e minuut wanneer Bergen goed wegkwam. Rafinha kon laag voorzetten, Soumahoro kon de bal net niet in doel werken. Mboyo kwam binnen de kleine rechthoek ook niet meer bij de herneming.

Gent schrok even wakker in de 75e minuut, Padt gaf een te lage uittrap en Bergen kon counteren. Melli kon de voorzet van Jarju nog net in hoekschop werken. Gent maakte het zich in de slotfase zelf nog moeilijk, er slopen veel slordigheden in het spel van de Buffalo’s.

Gent speelde met vuur in de slotfase. Perbet kreeg de bal in de aan de achterlijn op een meter van de goal. De spits kon geen ruimte voor het schot vinden.

Gent won de match met 2-0. In het begin van de tweede helft was het wachten op een tweede goal voor Gent. De Buffalo’s scoorden niet en lieten door slordig spel Bergen terug in de wedstrijd komen. Mboyo kon aan het eind de zege toch nog veilig stellen. Berthelin kreeg het gekrulde schot van de aanvoerder niet uit zijn doelvlak. Mboyo kwam nog dicht bij een hattrick in de extra tijd maar zijn poging vond de paal.