Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
OHL zet zegereeks overtuigend verder op het Kiel
Robby Morren

OHL heeft zijn uitstekende reeks verder gezet op het Kiel. Er waren doelpunten van Van Goethem, Geraerts en Gislason, Losada kon in de slotminuut de eerredder vanop de stip scoren. Beerschot blijft zo achter met een teleurstellende 1 op 12.

Robby Morren in Antwerpen

Na het ontslag van Coulibaly kreeg Veselinovic zijn kans in de spits bij Beerschot. Ook François mocht aan de wedstrijd beginnen. Bij OHL was Chuka niet helemaal fit en begon op de bank, daardoor kwam Karuru aan de aftrap. Weuts nam de plaats in van de geschorste Thompson.

De eerste helft had bijzonder weinig om het lijf. Geen van beide ploegen slaagde er gedurende de eerste 45 minuten in om sprankelend voetbal op de koude grasmat te leggen. Beerschot had wel licht overwicht en voetbalde ook de beste kansen bij elkaar. Zo moest Bailly alles uit de kast halen om een kopbal onder de lat weg te tikken. Eerder had Mununga al op de paal gekopt en moest Bailly uitpakken met een parade op een schot van Veselinovic. De enige bal die OHL tussen de palen kreeg kwam er na prima samenspel tussen Karuru en Pouga maar Ibou kon de voorzet niet stevig genoeg op doel trappen.

Wereldgoal
De thuisploeg nam ook na de pauze het initiatief en ging op zoek naar een doelpunt. Er waren twee pogingen van Losada maar te zwak om Bailly echt te bedreigen. Enigszins verrassend maar met een heel mooi doelpunt kwam OHL op voorsprong. Het was Van Goethem die het leer vanop dik 20 meter in één tijd op de slof nam en in de linkerhoek trapte. Stijnen keek toe.

Beerschot moest op zoek naar de gelijkmaker en voetbalde wel het meest op de helft van OHL maar de Leuvense defensie uit verband spelen lukte niet. Daarvoor zaten er te veel slordigheden in het spel. Verder dan enkele ongevaarlijke afstandsschoten kwam de thuisploeg dan ook niet meer.

In de laatste 5 minuten moest Beerschot de kelk nog helemaal tot op de bodem ledigen. Geraerts en Gislason maakten er 0-3 van. Verder dan een eerredder kwam de thuisploeg niet meer. Het was Losada die een strafschop tegen de touwen trapte in de slotminuut.

OH Leuven zit in een goede flow en heeft nu een knappe 12 op 12 beet. Daarmee nestelen ze zich steviger in de top zes. Beerschot, dat play-off 1 ambieert, moet daarentegen vrede nemen met een povere 1 op 12.