Datum: 27/10/2012 19:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Ondermaats Anderlecht afgestraft door Charleroi
Ondermaats Anderlecht afgestraft door Charleroi
Foto: © SC

Anderlecht heeft in Charleroi eigenlijk nooit echt aanspraak kunnen maken op de zege. De thuisploeg verdedigde stug en daar vond paars-wit geen antwoorden op. Proto ging twee keer in de fout en evenveel keer profiteerden de Carolo's.

Johan Walckiers in Charleroi

De match begon reeds met een uur vertraging omdat er in de buurt van het stadion een gijzeling gaande was en de buurt helemaal afgesloten werd. Geen goed gesternte om een voetbalmatch mee te starten. Anderlecht-coach John van den Brom had zijn ploeg grondig omgegooid met drie vervangingen. Safari startte op de linksback terwijl Vargas en Molins op de flanken mochten plaatsnemen.

Vargas had na twee minuten al een eerste serieuze kans, maar de Venezolaan had zijn torinstinct nog niet teruggevonden, want oog in oog met Mandanda schoot hij hoog over. Nochtans was hij alleen doorgedrongen in de zestien. Anderlecht nam de wedstrijd in handen, maar kon weinig kansen afdwingen. Nog één goeie voor Gillet bij een vrije trap, maar de rechtsachter kopte onbegrijpelijk naast.

Twee grote kansen gemist en dus kreeg Anderlecht naar gewoonte het deksel op de neus. Kaya verraste iedereen, Proto incluis, met een voorzet. De doelman ging onder het leer door en voor Rossini werd het een koud kunstje om de bal binnen te koppen. Anderlecht raakte niet meer aan de zestien en kreeg bij de rust waarschijnlijk een donderpreek van coach Van den Brom.

Die greep in door Molins en Kanu in de kleedkamer te laten en Jovanovic en Iakovenko in de ploeg te droppen. Na één minuut kreeg paars-wit echter al een koude douche. Proto wou een vrije trap van Milicevic wegboksen (terwijl hij hem gewoon had kunnen klemmen) en mepte het leer tegen het hoofd van Wasilewski waarna de bal tegen de netten ging. Een redelijke flater van de doelman en de tweede keer dat hij niet vrijuit ging.

En ook vooraan liep het van geen kanten: De Sutter kreeg een formidabele kans op de aansluitingstreffer, maar schoot vanop twee meter nog vrij ver over. Het laatste wapenfeit, want hij werd naar de kant gehaald voor Bruno. Kaya bleef Biglia echter alle hoeken van het veld laten zien en bij een voorzet had Charleroi zelfs een penalty verdiend na handsspel van de Argentijn, maar Pots leek niet te willen fluiten. En diezelfde Kaya werd nog eens onterecht teruggefloten voor buitenspel.

Het maakte allemaal niet veel uit. Een ondermaats Anderlecht vond geen oplossingen en Charleroi ging verdiend met de drie punten lopen. De bezoekers konden nooit een vuist maken tegen het enthousiasme van Charleroi. Het was alvast geen leuke week voor de Brusselaars.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' -
Martos Francisco Javier 10' -
Bojovic Mijusko   90' -
Satli Mourad   90' -
N'Ganga Francis 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Kumedor Abraham 90' -
Kaya Onur 86' -
Milicevic Danijel A 90' -
Badibanga Ziguy 90' -
Rossini Giuseppe 61' -
  Bank G Beoordeel
Sifakis Michail -  
Vergerolle Jean-Christophe -  
Bopp Viktor -  
Aoulad Mohammed -  
Dzinic Elvedin 80' -
Gnohere Harlem 29' -
Kage Hervé 4'  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Wasilewski Marcin  90' -
Nuytinck Bram 90' -
Safari Behrang 90' -
Kanu Rubenilson 45' -
Biglia Lucas 90' -
Praet Dennis 45' -
Molins Guillermo 90' -
Vargas Ronald 90' -
De Sutter Tom 64' -
  Bank G Beoordeel
Kaminski Thomas -  
Odoi Denis -  
Juhasz Roland -  
Kljestan Sacha -  
Iakovenko Oleksandr 45' -
Jovanovic Milan 45' -
Bruno Massimo 26' -
Herbeleef Charleroi - Anderlecht

Vooraf