Datum: 31/10/2012 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Jan Breydel
Cercle wint na rode kaart Stijnen
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Cercle wint na rode kaart Stijnen
Foto: © SC

Cercle won met 3-1 van Beerschot. De wedstrijd leek beslist toen Stijnen rood pakte en Gudjohnsen de 2-1 op penalty binnenschoot. Beerschot kreeg met tien man toch nog enkele kansen maar na de 3-1 van Evens was de wedstrijd beslist.

Sander De Graeve in Brugge

Cercle ontving woensdagavond Beerschot. In de eerste drie minuten vielen meteen twee goals. Ozturk verloor in de eerste minuut de bal aan Van Roose die Bakenga kon bedienen. 1-0 voor Cercle binnen de minuut. Twee minuten later was aan de overzijde Mununga aan het feest. Hij scoorde een soortgelijk doelpunt op voorzet van François.

Cercle kreeg in de eerste helft de beste kansen maar de laatste pass was vaak net niet goed genoeg. Ook miste Bakenga meermaals zijn controle in de zestien. Ophef was er in de 28e minuut wanneer Stijn Stijnen rood kreeg. Hij haalde de doorgebroken Bakenga neer wiens lob uiteindelijk naast ging.

Wanderson werd geslachtofferd voor reservedoelman Van Langendonck. Gudjohnsen schoot de penalty richting de linkerbovenhoek. Van Langendonck zat er nog bij met een hand maar de bal ging toch binnen. 2-1 voor Cercle.

Beerschot kreeg na 39 minuten met tien nog een grote kans op de gelijkmaker. Mununga kon een voorzet van François net niet binnenglijden. Even later kon Bakenga opnieuw alleen op de keeper af. Van Langendonck onderschepte echter zijn te korte terugspeelbal op Gudjohnsen. De ruststand bleef 2-1.

Beerschot had met tien man in het begin van de tweede helft de beste kansen. François schoot over en een kruisraket van Ojo vond Verbist, de lat en de paal op de weg naar doel. Cercle zag in de 59e minuut een geldig doelpunt afgekeurd. Losada haalde de kopbal van Uchebo net achter de doellijn weg.

Het werd uiteindelijk toch 3-1 voor Cercle in de 68e minuut. Cornelis nam één van z’n lange inworpen. Bakenga kon goed afleggen voor Evens die met een droge knal Vanlangendonck klopte. Na die 3-1 was de veer bij Beerschot gebroken.

Cercle kwam nog dicht bij de 4-1 toen Uchebo de bal vanop rechts teruglegde op Gudjohnsen. Het schot van de IJslander ging net naast. Uchebo kreeg later een staande ovatie toen hij vervangen werd door Rudy. Diezelfde Rudy kreeg net voor affluiten een grote kans, hij knalde op aangeven van Smolders naast.

De wedstrijd eindigde op 3-1, interim-coach Staelens pakt zo zijn eerste punten. Beerschot blijft slabakken, het haalde pas één punt uit de laatste vijf wedstrijden.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef 90' -
Carvalho William 90' -
Evens Bernt 90' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Vidarsson Arnar 90' -
Van Roose Karel A 90' -
Uchebo Michael 79' -
Bakenga MushagalusaA 90' -
Gudjohnsen Eidur 83' -
  Bank G Beoordeel
Cachicote da Rocha Carlos Wilson 11' -
Smolders Tim 7'  
D'Haene Kristof -  

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn   90' -
Öztürk Alpaslan   90' -
Mikulic Tomislaw 69' -
Brillant Frédéric 90' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
Ojo Funso 90' -
De Decker Wim 66' -
Losada Hernan 90' -
Mununga Joachim 90' -
Maciel Sousa Campos Wanderson 32' -
François Guillaume A 90' -
  Bank G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 58' -
Malul Dor 24' -
Marzo Stefano 21' -
Herbeleef Cercle Brugge - Beerschot AC

Vooraf