Datum: 31/10/2012 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse dient Club nieuwe opdoffer toe
Lierse dient Club nieuwe opdoffer toe
Foto: © SC

Lierse heeft Club Brugge met het schaamrood op de wangen naar huis gestuurd. Ook tegen de laagvlieger moest blauw-zwart een nederlaag incasseren. Het wordt stilaan dramatisch met een 6 op 21. De alarmbellen zullen nog wat harder luiden in de bestuurskamer van Jan Breydel.

Johan Walckiers in Lier

Bij Club Brugge bleven de mindere resultaten niet zonder gevolgen. Georges Leekens zette Ryan Donk en Vadis Odjidja op de bank en koos voor de uit schorsing terugkerende Blondel. Hoefkens mocht centraal gaan postvatten en Högli nam de rechterkant voor zijn rekening. 

Niet dat het daarmee allemaal opgelost was bij Club. Allesbehalve zelfs, want blauw-zwart raakte niet door de afweergordel van Lierse. De bal rondtikken achteraan, dat mochten de bezoekers naar hartelust doen, maar eens voorbij de middenlijn was het gedaan met voetballen. Lierse dacht ook niet aan uitvoetballen: de bal zo snel mogelijk naar voor trappen en hopen dat Hazurov, Menga of Bidaoui er iets mee konden aanvangen.

Die laatste zorgde voor de enige kans trouwens in het eerste kwartier: hij dribbelde een paar verdedigers dol, maar moest dan vanuit een te scherpe hoek schieten. Aan de overkant sprong Club beter om met zijn eerste kans: Vazquez vond de volledig vrijstaande Bacca en de topschutter van de Bruggelingen werkte kalm af met buitenkant rechts.

Lang konden ze daar echter niet van genieten. Amper twee minuten later stond de stand weer gelijk. Een kanonschot van Bourabia van buiten de zestien verdween onhoudbaar tegen de netten. En Club kreeg nog een tik te verwerken: Vazquez moest geblesseerd van het veld (blijkbaar de lies) en Odjidja mocht vroeger dan verwacht uit het trainingshesje.

En het werd nog erger: bij de eerstvolgende vrije trap schilderde Yasser een vrije trap op het hoofd van nog maar eens Bourabia en Jorgacevic mocht de tweede bal van de avond uit zijn netten gaan vissen. Leekens moest zelfs helemaal inbinden toen hij ook Donk inbracht voor de met rood flirtende Högli. Verder dan wat steriel aanvalsspel kwam Club niet en de rust werd dan ook bereikt met de 2-1 op het bord.

Okka bezorgt Club serieuze kater

Een hoogstaande partij was het zeker niet. Lierse verdedigde met hand en tand en de aanvalsgolven van Brugge braken op de muur die de jongens van Chris Janssens hadden opgetrokken. Het beukwerk leverde uiteindelijk dan toch iets op. Lestienne vond - wie anders - Bacca in de zestien en die rondde simpel af alleen voor Sels. Dit Club mist echter vertrouwen en dat was er aan te zien.

Lierse gaf het niet op en efficiënt waren ze wel. Bourabia leek zijn derde te scoren, maar Figueras redde op de lijn. De afvallende bal kwam echter voor de voet van Saïd, bijgenaamd Okka, en die bezorgde zijn ploeg toch de drie punten. Club Brugge blijft achter met 6 op 21, een serieuze kater en een crisis die nu toch serieuze proporties moet aannemen.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Yasser Hussein 74' -
Sels Matz 90' -
Dachelet Miguel 90' -
Lambot Benjamin 90' -
Said Ouka Ahmed 90' -
Ayew Abdul Ibrahim 90' -
Bourabia Rachid ⚽ ⚽ 90' -
Wils Thomas 90' -
Menga Dolly Doningos 86' -
Hazurov Kostadin 90' -
Bidaoui Soufiane 90' -
  Bank G Beoordeel
Goris Nathan -  
Swinkels Arjan -  
Heymans Jonas -  
Saïdi Karim -  
Hairemans Geoffrey 16' -
Adesanya Jason 4'  
Bekoe Cofie -  
Van Der Heyden Jasper -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Høgli Tom   41' -
Hoefkens Carl   90' -
Figueras Montel Jordi 90' -
Buysse Bart 90' -
Blondel Jonathan 90' -
Jørgensen Jesper 90' -
Vazquez Victor A 27' -
Bacca Carlos ⚽ ⚽ 90' -
Tchite Mohammed 90' -
Lestienne Maxime A 90' -
  Bank G Beoordeel
Kujovic Vladan -  
Vansteenkiste Jannes -  
Engels Björn -  
Verstraete Birger -  
Odjidja Vadis 63' -
Donk Ryan 49' -
Trickovski Ivan -  
Herbeleef Lierse SK - Club Brugge

Vooraf