Datum: 31/10/2012 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven zet zegereeks verder tegen KV Mechelen
Sam Soetaers
| 0 reacties
OH Leuven zet zegereeks verder tegen KV Mechelen
Foto: © SC

OH Leuven heeft zijn 15 op 15 beet. Tegen KV Mechelen werd er met 3-1 gewonnen en maakt zo een einde aan die reeks van 2 zeges op rij die KVM behaalde.

OH Leuven was een hele eerste helft lang heer en meester tegen KV Mechelen. De thuisploeg stond bij de rust dan ook op een verdiende 1-0 voorsprong door een goal van Pouga. Die goal kwam er al na een minuut spelen. Pouga kopte een vrije trap van Ibou mooi voorbij Pacovski binnen.

KV Mechelen was al meteen op achtervolgen aangewezen maar de Mechelse motor wilde maar niet aanslaan in die eerste helft. Enkel Pedersen was voor Malinwa gevaarlijk via een kopbal die maar net over ging. Bovendien zagen de bezoekers ook nog eens Chen vroegtijdig uitvallen met een blessure op slag van rust.

Het was OH Leuven dat nog het dichtst bij een tweede goal was. Chen haalde Ibou neer en scheidsrechter Tim Pots floot een terechte strafschop. Ibou zette de penalty zelf om maar doelman Pacovski haalde het leer mooi uit zijn doel. Eerder in de eerste helft moest de doelman via een knappe voetreflex Pouga van zijn tweede goal van de avond houden.

Nieuwe strafschop
De tweede helft was minstens even aangenaam als de eerste helft. KV Mechelen probeerde wat aan zijn achterstand te doen maar de thuisploeg wist telkens gepast te reageren. Al snel in die tweede helft klommen de bezoekers op gelijke hoogte. Destorme zijn afstandsschot waaide voorbij doelman Bailly binnen. De Leuvense doelman ging niet helemaal vrijuit op dat schot.

Maar lang liet de reactie van de thuisploeg niet op zich wachten. Vanaudenaerde bediende Chuka die in de kortste hoek binnenschoot. Mechelen moest weer achtervolgen en leek zelfs op gelijke hoogte te komen. Van Hoevelen scoorde op de rebound nadat Bailly een schot van Biset had gered. Scheidsrechter Pots keurde het doelpunt onterecht af.

In plaats van 2-2 werd het dan 3-1. Pouga ging over het been van de ingevallen Diabang en voor de tweede keer ging de bal op de stip. Dit keer miste Pouga niet.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Vanaudenaerde Günther A 90' -
Robson Severino da Silva 90' -
Raymaekers Wim 56' -
Thompson Kenny 90' -
Gislason Stefan 90' -
Van Goethem Kenneth 87' -
Geraerts Karel 90' -
Ogbu (Chuka) Derick 71' -
Ibou SawanehA 90' -
Pouga Christian 90' -
  Bank G Beoordeel
Lenaerts Yves -  
Boi Frederik -  
Brogno Loris -  
De Roeck Jonas 34' -
Karuru Ovidy 19' -
Ngolok Evariste 3'  
Azevedo Thomas -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Chen Xavier 45' -
Biset Maxime   90' -
Van Hoevelen Kenny 90' -
Bateau Sheldon 90' -
Iddi Abdul-Yakuni 59' -
Destorme David 90' -
Henkens Robin   90' -
Cordaro Alessandro 90' -
Enevoldsen Thomas 90' -
Pedersen Nicklas 83' -
  Bank G Beoordeel
Renard Olivier -  
Van Damme Joachim -  
Vanlerberghe Jordi -  
Dialiba Diabang Boubacar A 45' -
Van Tricht Wannes 31' -
Karahmet Senad 7'  
Sallaets Gilles -  
Herbeleef OH Leuven - KV Mechelen

Vooraf