Datum: 09/12/2012 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Weerloos Beerschot ziet Club er zeven maken
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties
Weerloos Beerschot ziet Club er zeven maken
Foto: © SC

Club Brugge kreeg al na vier minuten een doelpunt cadeau van Beerschot en dat vergemakkelijkte de zaken. Bacca en Lestienne deden de zaak nog voor de rust op slot. Beerschot was wel ontstellend zwak en kreeg nog een 1-7 om de oren.

Johan Walckiers in Antwerpen

Wim De Corte maakte van Alpaslan Özturk weer een middenvelder, Marzo mocht op de rechtsachter starten. Club-coach Garrido had voor de wedstrijd al grote kuis gehouden in zijn kern. Belangrijkste slachtoffer was Bojan Jorgacevic wiens tijd bij blauw-zwart waarschijnlijk over is.

Beerschot zit in het sukkelstraatje en nog maar eens werd de defensieve kwetsbaarheid in de verf gezet. Mikulic en Vanlangendonck zorgden na drie minuten al voor een misverstand en Donk kon profiteren om de 0-1 op het bord te zetten. Het zichzelf moeilijk maken, noemt zoiets. Beerschot bleef in hetzelfde bedje ziek: verdedigend te veel fouten en aanvallend te slordig.

'Wij willen voetbal zien'

Dat laatste werd nogal opvallend uitgebeeld door Mununga die slag om slinger de bal verloor en zich daarmee een fluitconcert van het thuispubliek op de hals haalde. Beerschot kon sporadisch een kans versieren, maar François en Veselinovic zagen hun schoten respecievelijk afgeblokt en gepakt worden. Aan de andere kant probeerden Bacca en Tchité het, maar Vanlangendonck reageerde goed op de twee schoten. 

Maar dan kende Beerschot weer eens pech. Özturk werd afgeblokt bij een vrije trap en dan ging het razendsnel richting andere kant. Bacca probeerde het van ver en zag zijn schot afwijken op De Decker en met een serieuze krul in doel belanden. En drie minuten later was de partij helemaal gespeeld toen Lestienne een vrije trap enig mooi over de muur en in de hoek schoot. De Ratten kregen bijna geen degelijke aanval in elkaar geknutseld en schuchtere 'Wij willen voetbal zien', klonken uit de tribunes van het Olympisch Stadion.

Club stoomt door

Beerschot-coach De Corte moet tijdens de rust serieus tekeer zijn gegaan, want hij wisselde ineens drie man - waaronder de onzichtbare Mununga - waardoor meteen alle vervangingen opgebruikt waren. Maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. Club stoomde door en na een rush van Buysse kon Tchité de 0-4 aantekenen.  

De afstraffing werd nog wat erger gemaakt toen Bacca via de billen van Brillant ook nog de 0-5 in doel schoot. De 1-5 van Dayan was een pleister op een houten been, want Zimling tekende ook nog voor de 1-6 en Refaelov voor de 1-7. Voorzitter Vanoppen kennende zal er deze week weer een hartig woordje gepraat worden. Ergens denken we dat hij zijn dreigement van sommige spelers in januari te transfereren ook zal waarmaken.

Opstellingen

Beerschot AC Beerschot AC
  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Marzo Stefano 45' -
Brillant Frédéric 90' -
Mikulic Tomislaw 45' -
Bravo Sanfélix Raúl 90' -
Öztürk Alpaslan 90' -
De Decker Wim   90' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
Mununga Joachim 45' -
François Guillaume 90' -
Veselinovic Dalibor 90' -
  Bank G Beoordeel
Dayan RoyA 45' -
Ojo Funso 45' -
Malul Dor 45' -
Club Brugge Club Brugge
  Speler G Beoordeel
Kujovic Vladan 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Donk RyanA 90' -
Larsen Jim   90' -
Buysse Bart 60' -
Blondel Jonathan 90' -
Odjidja Vadis 90' -
Verstraete Birger 80' -
Tchite MohammedA 90' -
Lestienne MaximeA 67' -
Bacca Carlos ⚽ ⚽ A A 90' -
  Bank G Beoordeel
Stenman Fredrik 30' -
Refaelov LiorA 23' -
Zimling NikiA 10' -
Herbeleef Beerschot AC - Club Brugge

Vooraf