Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Luminus Arena
Invaller Barda loodst Genk voorbij Lierse
Robby Morren

Racing Genk heeft de derde plaats te pakken na een vlotte 4-1 overwinning tegen Lierse. Genk speelde een ondermaatse eerste helft maar scoorde snel na rust drie keer op een kletsnatte grasmat. De ingevallen Barda was goed voor twee doelpunten en een assist.

Robby Morren in Genk

Na het Europese succes van afgelopen donderdag greep Mario Been terug naar zijn type-opstelling. Dat betekent dat Van Hout weer plaatsnam onder de lat, Vossen en De Ceulaer begonnen voorin en ook Buffel, Monrose en Gorius namen hun plaats weer in. Lierse heeft af te rekenen met een waslijst aan geblesseerden en Thomas Wils was geschorst waardoor coach Ramzy aan het puzzelen moest.

Ondermaatse eerste helft
Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was ondermaats van Genk. De Limburgers creëerden werkelijk geen enkele kans en kwamen twee keer bijzonder goed weg op pogingen van Hazurov. De aanvaller mocht in het begin van de wedstrijd aan de tweede paal koppen maar hij trof de lat en even voorbij het halfuur kopte hij vanop een drietal meter pal op doelman Van Hout. Genk kon daar werkelijk niets tegenoverstellen. Het balbezit was wel voor de thuisploeg maar de creativiteit ontbrak en de laatste pass kwam er niet uit.

Barda solliciteert naar basisstek
Kort voor de pauze gaf Jelle Vossen aan dat hij niet verder kon en mocht Plet zijn plaats innemen.
Mario Been greep tijdens de rust nogmaals in en bracht Barda voor een bleek acterende Monrose. De Israëliër bewees aan Mario Been aan dat hij een basisstek verdient. De eerste kans was onmiddellijk raak. De Ceulaer stuitte van dichtbij op Sels maar Gorius scoorde in de herneming. Het liep nu allemaal een pak vlotter voor Genk met Barda in de hoofdrol. Eerst verdubbelde hij de voorsprong via een mooie omhaal en minuten later schonk hij met een perfecte pass de derde goal aan Plet. (3-0)

Door de armen van Van Hout
Lierse bleef op zoek gaan naar een goal en die kwam er halfweg de eerste helft toen Hazurov de bal zomaar tussen de armen van doelman Van Hout kon koppen. (3-1) Er kwam nu veel meer ruimte en daar profiteerde vooral Genk van. Koulibaly was nog heel dicht bij een treffer maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. In de slotfase legde Barda zijn tweede van de avond vanop de stip tegen de netten nadat er op hem een fout was gemaakt in zestien. Kan Been nog om hem heen tijdens de komende match?

Door deze overwinning klimt Genk nu over Lokeren naar de derde plaats. Lierse krijgt het stilaan heel benauwd en blijft voorlaatste. Voor de Pallieters staat er volgende week tegen Cercle een bijzonder belangrijke partij op het programma.