Datum: 07/12/2012 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Rouches maken gehakt van Charleroi
Rouches maken gehakt van Charleroi
Foto: © SC

Standard heeft Charleroi helemaal opgerold. De Carolo's stonden al na vier minuten met tien en kregen een penalty tegen. Het vervolg van de eerste helft was een doelpuntenfestival van de thuisploeg. Standard nestelt zich steviger in de topzes.

Standard had in de heenmatch zwaar uitgehaald op het veld van Charleroi. De Carolo's hadden dus de beste bedoelingen, maar die werden al na vier minuten in de kiem gesmoord. Batshuayi wou profiteren van een door Mandanda gelost schot en Dzinic ging aan de noodrem hangen. Batshuayi scoorde wel, maar Gumienny gaf de voorkeur aan de penalty en trok tevens rood voor Dzinic, die in de heenmatch ook die kleur al eens mocht bewonderen.

Gespeeld na zeven minuten

Buyens zette zich achter de bal en liet Mandanda kansloos. En het werd erger, want amper twee minuten later haalde Vainqueur zwaar uit van buiten de zestien en de arme Mandanda zag het leer weer voorbij zoeven. 2-0 na zeven minuten en dat tegen tien man: match gespeeld. Standard had via Buyens en Batshuayi zelfs nog twee snelle kansen om de score hoger te laten oplopen, maar het toonde enigzins genade voor de Waalse buren.

Niet voor lang, want Rednic stond zich aan de zijlijn op te winden omdat zijn team het allemaal wat makkelijker opnam. En hij werd op zijn wenken bediend, want bij de eerste de beste vrije trap vanop 20 meter vlamde Buzaglo het leer over de muur perfect in doel. Mandanda voor de derde keer geklopt en weeral was hij kansloos. 

Weeral vuurpijlen

En Standard swingde verder. Het mooiste van de avond moest immers nog komen. Buyens ging de diepte in, wachtte even, verstuurde een schitterende pass naar Buzaglo en die bediende Goreux met een hakje en die laatste werkte koel af. 4-0 en de forfaitcijfers kwamen er nog voor de rust. Kanu trapte op doel en Milicevic duwde de bal in eigen doel. Het kon er wel bij na zo'n eerste helft.

De supporters van Charleroi konden het minder appreciëren dan de juichende Duchâtelet en braken de stoeltjes van Sclessin af. In de tweede helft moest de wedstrijd zelfs stilgelegd worden door vuurpijlen op het veld. (Waar kennen we dat van?) De wedstrijd mocht ook deze keer doorgaan, maar Standard drukte niet echt meer door. En daardoor kon Rossini zelfs de eerredder scoren met een rake kopbal.

Maar ja, het kalf was al lang verdronken en Ezekiel kon er zelfs nog eentje bij doen met een rake kopbal na een schitterende assist van Van Damme: 6-1 en dat was nog voor minuut zeventig. Dat was het voor een wedstrijd die er nooit één geweest is na de snelle uitsluiting van Dzinic en het vloeiende spel van Standard in de eerste helft.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Goreux Réginal 90' -
Kanu 90' -
Ciman Laurent 90' -
Van Damme Jelle A 90' -
Buyens Yoni 90' -
Vainqueur William 55' -
Buzaglo MaorA A 90' -
Mpoku Paul José   45' -
Batshuayi Michy 90' -
Ezekiel Imoh 66' -
  Bank G Beoordeel
Gershon Rami -  
Moris Anthony -  
Fryers Ezekiel -  
Arslanagic Dino -  
Seijas Luis Manuel -  
Bulot Frédéric -  
Délogu Stéfano -  
Pocognoli Sébastien 45' -
Gonzalez Ignacio 35' -
Luciano Silva Luiz Phellype 24' -
Ogunjimi Marvin -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
Dzinic Elvedin   90' -
Satli Mourad 90' -
N'Ganga Francis   90' -
Kumedor Abraham 90' -
Bopp Viktor 45' -
Badibanga Ziguy 45' -
Milicevic Danijel 90' -
Kaya Onur A 90' -
Rossini Giuseppe 71' -
  Bank G Beoordeel
Sifakis Michail -  
Dessoleil Dorian -  
Vergerolle Jean-Christophe -  
Kage Hervé -  
Keïta Mory-Fallo -  
Aoulad Mohammed -  
Diandy Cristophe 45' -
Fabris Samuel 45' -
Gnohere Harlem 19' -
Herbeleef Standard - Charleroi

Vooraf