Datum: 15/12/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Cercle sleept gelijkspel uit de brand
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Cercle sleept gelijkspel uit de brand
Foto: © SC

Lierse en Cercle hebben geen afstand van elkaar kunnen nemen. Lange tijd was Lierse op weg naar de overwinning tot Van Eeno een minuut voor affluiten de gelijkmaker tegen de touwen trapte. (1-1) Lierse had de wedstrijd volledig in handen en miste nog een strafschop.

Robby Morren in Lier

Beide coaches benadrukten het belang van deze partij. Bij Lierse nam Thomas Wils zijn plaats opnieuw in na schorsing. Foeke Booy wijzigde zijn elftal op verschillende plaatsen. In vergelijking met de vorige competitiewedstrijd verhuisden Van Roose, Vidarsson en Rudy naar de bank, Evens was geschorst. Mestdagh, Uchebo, Mertens en D'Haene verschenen aan de aftrap.

De inzet was bijzonder groot en zoals te verwachten was, vielen er aanvankelijk niet bijster veel kansen te noteren. Cercle moest het spel ondergaan en de beste kansen waren voor Lierse. De Pallieters verzamelden een pak hoekschoppen maar die leverden niets op. Gevaar kwam er vooral naar het einde van de eerste helft toe. Na een vrijschop van Menga dook Bourabia aan de tweede paal naar de bal maar hij mikte naast. Elgabas kapte zich vrij in de zestien maar knalde in het zijnet en toen Bourabia alleen voor doelman Verbist opdaagde was zijn lob niet goed genoeg om te scoren. Cercle had welgeteld één kans maar die had kunnen volstaan voor een doelpunt. Gudjohnsen stuitte van dichtbij op doelman Sels en zo stond het 0-0 aan de pauze.

Vuurwerk
Terwijl het in de eerste helft nog de supporters waren die voor vuurwerk zorgden, begon de tweede periode met vuurwerk van de thuisploeg. Na amper een halve minuut stuurde Hazurov zijn ploegmaat Bourabia op doelman Verbist af en ditmaal twijfelde de aanvaller niet en knalde het leer staalhard tegen de touwen. (1-0) Minuten later lieten de Pallieters een uitgelezen kans liggen om de voorsprong te verdubbelen. Ref Colemonts legde de bal op de stip toen een bedrijvige Bourabia in de zestien neerging. Saidi trapte naar de rechterhoek maar Verbist redde knap en hield Cercle in de match.

Bakenga mist, Gudjohnsen rood
Dat Cercle een ploeg is zonder vertrouwen werd pijnlijk zichtbaar. De kansen waren schaars en toen Bakenga alleen voor Sels kwam legde hij het leer domweg in de handen van de Lierse-doelman.

De bezoekers uit Brugge moesten de kelk ledigen tot op de bodem. Nadat hij een vrije trap domweg over had geknald, moest Gudjohnsen met rood van het veld na een overtreding op Bourabia.

Gelijkmaker en rood in slotfase
Terwijl iedereen dacht dat Lierse makkelijk zou standhouden, krulde Van Eenoo de bal in de slotfase mooi voorbij doelman Sels tegen de touwen. In de toegevoegde tijd moest Cercle nog met 9 man verder toen ook Mestdagh met een tweede geel karton naar de kant moest maar de bezoekers hielden stand en slepen een gouden punt uit de brand.

Met dit gelijkspel schieten beide ploegen niet veel op. Het verschil tussen Lierse en Cercle blijft zo 4 punten.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Ayew Abdul Ibrahim 90' -
Saïdi Karim 90' -
Said Ouka Ahmed 90' -
Heymans Jonas   90' -
Lambot Benjamin 90' -
Wils Thomas 90' -
Bourabia Rachid 90' -
Menga Dolly Doningos 75' -
El Gabas Mohamed 90' -
Hazurov Kostadin A 90' -
  Bank G Beoordeel
Goris Nathan -  
Swinkels Arjan -  
Dachelet Miguel -  
Hairemans Geoffrey -  
Bidaoui Soufiane -  
Vercauteren Julien 15' -
Adesanya Jason -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Mertens Gregory 79' -
Cornelis Hans   90' -
Wils Stef 90' -
D'Haene Kristof 45' -
Mestdagh Niels     90' -
Smolders Tim 67' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Uchebo Michael 90' -
Bakenga Mushagalusa 90' -
Gudjohnsen Eidur     90' -
  Bank G Beoordeel
Coppens Jo -  
Portier Anthony -  
Vidarsson Arnar -  
Iachtchouk Oleg -  
Van Roose Karel   45' -
Janssens Kevin 23' -
Cachicote da Rocha Carlos Wilson A 11' -
Herbeleef Lierse SK - Cercle Brugge

Vooraf