Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk vernedert Beerschot: 4-0
Christophe van den Boom

Kortrijk heeft een eenvoudige thuiszege geboekt tegen Beerschot. Moustapha Oussalah scoorde tweemaal voor de pauze. Na de koffie diepten Pavlovic en De Mets de score uit. Beerschot kon de West-Vlamingen nagenoeg niets in de weg leggen.

Kortrijk begon al meteen heel sterk. De Mets was sneller dan Bodor op een voorzet en kopte naast. Beerschot moest de wedstrijd vooral ondergaan. De duels waren vaak heel stevig, maar scheidsrechter Gumienny greep voorlopig niet in.

Na een kwartier was er dan toch een eerste kans voor de bezoekers. Hernan Losada zette een actie op met aanwinst Van Acker, maar de Argentijn zag zijn schot afgeblokt.

Oussalah

Niet veel later kwam Kortrijk opnieuw opzetten en met succes. Stijnen moest zich reppen op een bal van Dejaegere, maar moest zich nadien toch gewonnen geven op het schot van Moustapha Oussalah. Diezelfde Oussalah verdubbelde niet veel later de score.

Brecht Dejaegere speelde een sterke partij en kwam dicht bij de 3-0. Maar Stijn Stijnen liet zien dat hij in de man tegen man-situatie nog altijd heel sterk is. De middenvelder kwam enkele minuten later opnieuw aanzetten met een schot tegen de deklat. Via de doellijn botste de bal opnieuw het spel in.

In de slotminuten kon Beerschot nog eens tegenprikken. Losada schilderde de bal op het hoofd van Ogunjimi, maar die kopte in de armen van Darren Keet.

Verschroeiende start

In de tweede helft bracht trainer Wim De Corte verse krachten in. Veel effect hadden die aanvankelijk niet, want de West-Vlamingen begonnen verschroeiend aan de tweede helft. Dejaegere kopte een voorzet van Capon door en Pavlovic zette Beerschot op 3-0.

Ondanks de achterstand waren de Ratten niet van plan om op te geven. Joey Suk probeerde het met een schot, maar die ging voorlangs. Beerschot bleef zoeken naar openingen en vond die via Losada, maar ook hier vloeide niets uit voort.

De thuisploeg liet de bal wat meer aan de bezoekers, maar die deden er niet veel mee. Het samenspel tussen de nieuwkomers van Beerschot verloopt nog niet zoals het zou moeten.

Uitstel van executie

Na een felle ingreep van Stijnen op Chavarria leek Beerschot helemaal klaar voor de slachtbank. Carevic mocht aanleggen voor een strafschop, maar de doelman hield stand. De gemiste penalty was uitstel van executie want luttele minuten later zette De Mets toch de 4-0 op het bord.

Ook tijdens het laatste kwartier ging Beerschot op zoek naar een gaatje en de eerredder. Dat leverde niets meer op, waardoor Kortrijk een eenvoudige zege boekte tegen de Antwerpenaren.