lieLierse SK
wbeSK Beveren
Datum: 19/01/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Teleurstellende vertoning op het Lisp
Fabian Morren
| 0 reacties
Teleurstellende vertoning op het Lisp
Foto: © SC

Het ziet er steeds benarder uit voor Lierse. De Pallieters, met een Egyptische (kwaliteits)-injectie, kwamen thuis in de degradatietopper tegen Waasland- Beveren niet verder dan een 0-0-gelijkspel.

Er zijn zo van die wedstrijden dat je 90 minuten lang naar een warme tas soep of een lekker kopje koffie verlangt. Zeker als de temperaturen dan ook nog eens ver onder nul duiken. Lierse - Waasland-Beveren kan gerust aan dat lijstje van matchen worden toegevoegd. Weinig tempo en vooral bijzonder weinig kansen. Dat heb je natuurlijk al eens met een degradatietopper. Onmacht, maar ook te grote belangen bij beide ploegen om met open vizier te spelen.

Niet onlogisch was het vooral Lierse dat het initiatief naar zich toe trok. Voor de Pallieters was een overwinning eigenlijk al van levensbelang. De vier punten achterstand op Waasland-Beveren mocht in geen geval vergroten, én liefst kleiner worden. Hany Ramzy kon terug beschikken over Daylon Claasen en had ook nog een reeks verse Egyptenaren op de bank zitten. Collega Glen De Boeck kan niet meer rekenen op Christophe Lepoint, maar kreeg Jordan Remacle en Stijn De Smet van AA Gent. De coach zette het duo meteen in het elftal.

De Smet, Remacle, Sonck… geen van hen kon zijn stempel drukken op de wedstrijd. Waasland-Beveren had alle moeite van de wereld om een deftige aanval in elkaar te knutselen. Dat lukte de thuisploeg dan nog iets beter. Er waren een aantal mogelijkheden, voor Hazurov en El Gabas. Doelpunten leverden ze evenwel niet op.

Lichtpunt
Veel sfeer, goed voetbal, veel kansen, … met één van deze ingrediënten waren we - echt waar - al blij geweest. Maar ook na de warme tas soep bleek onze hoop ijdel. Geen verbetering na rust, hoor. Wel integendeel. Waasland-Beveren had er écht geen zin in en Lierse is - net als in 2012 - te onmachtig om een wedstrijd open te breken. Was er dan geen enkel lichtpuntje? Misschien toch één. De aanwezigheid van Daylon Claasen. De Zuid-Afrikaan heeft een actie in huis en was vaak betrokken in de acties van de thuisploeg.

Lierse schiet niets op met deze puntendeling. Waasland-Beveren blijft, mede dankzij de nederlaag van Beerschot, voorlopig buiten schot. Deze matige degradatietopper verdiende nu eenmaal geen winnaar. Het was niet veel soeps op het Lisp. Inpakken en zo snel mogelijk weer vergeten.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Aboumosalam Ahmed 90' -
Sels Matz 90' -
Swinkels Arjan 90' -
Ayew Abdul Ibrahim 90' -
Wils Thomas 90' -
Saïdi Karim 90' -
Hazurov Kostadin 90' -
El Takky El Fawy Ashour 78' -
Claasen Daylon 90' -
El Gabas Mohamed 90' -
Bourabia Rachid 90' -
  Bank G Beoordeel
Mahmoud Essam -  
Mensah William -  
Dachelet Miguel -  
Lambot Benjamin -  
Shebeita Mostafa Yehia Mohamed -  
Vercauteren Julien 12' -
Adesanya Jason -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
D'Ulivo Cédric   90' -
Ivens Jonas 90' -
Blondelle Siebe   90' -
Belhocine Karim 90' -
Sonck Wesley 81' -
Rowell Jonathan 40' -
Sibum Bas 90' -
Badash Barak 90' -
Remacle Jordan 87' -
De Smet Stijn 90' -
  Bank G Beoordeel
Clepkens Michael -  
Ladrière Benoît -  
Cavens Jurgen -  
Alves Da Silva Augusto -  
Shish Gal   50' -
Farssi Rachid 9'  
Plut Vito 3'  
Herbeleef Lierse SK - SK Beveren

Vooraf