Datum: 18/08/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Adesanya bezorgt Lierse verdiend punt tegen Genk
Fabian Morren
| 0 reacties
Adesanya bezorgt Lierse verdiend punt tegen Genk
Foto: © SC

Lierse heeft op de valreep nog een punt gepakt tegen Genk. Invaller Jason Adesanya sleepte in de slotfase nog een verdiend punt uit de brand voor de Pallieters.

Fabian Morren in Lier

De wedstrijd begon met enkele minuten vertraging. Dat kwam omdat er een probleem was met de netten, dat eerst hersteld moest worden. Lierse haalde het in het eerste kwartier op punten. In zeer warme omstandigheden voelde Dolly Menga zich prima in zijn sas. Met enkele goeie acties maakte hij het zijn rechtstreekse tegenstander Tshimanga behoorlijk lastig. Tot echte kansen kwam de thuisploeg echter niet. Er waren wel afstandsschoten van Bourabia en Bidaoui, maar Köteles pakte telkens klemvast.

Genk maakte weinig indruk, maar kreeg in de aanvangsfase wel de betere mogelijkheden. Dachelet moest op de lijn redding brengen na een lobje van Buffel. Wat later was Benteke niet scherp genoeg na een verrassende pass van Nadson. Zoals op alle velden voorzag ook Peter Vervecken even een drankpauze. Nadien ging het tempo echter helemaal uit de wedstrijd. De fans moesten vrede nemen met enkele halve kansjes.

De bezoekers vergaten vroeg in de tweede helft te scoren. Na een mooie combinatie met Vossen besloot Gorius op het been van Sels. Enkele minuten later trapte Buffel van dichtbij over. Lierse stelde daar (te) weinig tegenover. Het tempo lag overigens aan beide kanten te laag om er een goeie wedstrijd van te maken. Ook voor Benteke was het een frustrerende avond. Woensdag scoorde hij nog tegen Oranje, maar zaterdagavond kreeg hij niet zo veel bruikbare ballen.

Genk slaakte wel een zucht van opluchting nadat een kanonskogel van Bidaoui uiteenspatte op de lat. De Lierse-fans lieten zich vocaal nog eens horen en blijkbaar inspireerde de thuisploeg dat toch. Zo was er ook nog een schot van Yasser, dat vrij makkelijk gepakt werd door Köteles. Genk-trainer Been gooide Kennedy en Camus in de strijd, maar het was Monrose die de bal acht minuten voor affluiten de bal beheerst buiten het bereik van Matz Sels plaatste.

In de slotfase was het nog flink bibberen voor de bezoekers. Invaller Elgabas had geen geluk bij de afwerking en trapte op de buitenkant van de paal. Genk leek stand te houden, maar dat was buiten die andere invaller gerekend. Jason Adesanya trapte het leer voorbij een kansloze Köteles. Lierse kwam in blessuretijd zelfs nog heel dicht bij de 2-1. Een knal van Dolly Menga belandde op de onderkant van de lat.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Yasser Hussein 78' -
Sels Matz 90' -
Dachelet Miguel 90' -
Lambot Benjamin 90' -
Said Ouka Ahmed 90' -
Ahmed Farag Samir   90' -
Wils Thomas 83' -
Bourabia Rachid 90' -
Menga Dolly Doningos 90' -
Bidaoui Soufiane 90' -
Hazurov Kostadin A 90' -
  Bank G Beoordeel
Goris Nathan -  
Heymans Jonas -  
Ayew Abdul Ibrahim -  
Saïdi Karim -  
Claes Glenn -  
Adesanya Jason 14' -
El Gabas Mohamed 7'  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Fernandez Dani Artola 90' -
Anele Ngongca 90' -
Ferreira José Nadson   90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Hyland Khaleem 90' -
Buffel Thomas 76' -
Joseph-Monrose Steeven 90' -
Gorius Julien 90' -
Vossen Jelle 76' -
Benteke Christian 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Hout Kristof -  
Koulibaly Kalidou -  
Peeters Stef -  
Limbombe Anthony -  
Croux Jordy -  
Camus Fabien A 14' -
Nwanganga Kennedy 14' -
Herbeleef Lierse SK - KRC Genk

Vooraf