Speeldag: Speeldag 4
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven haalt het van Cercle na een fraaie wedstrijd
Christophe van den Boom

OH Leuven wint van Cercle Brugge in een boeiende wedstrijd. Tijdens de eerste helft kwam de stand op 1- 1. De tweede helft bracht meer spanning . Karel Geraerts trapte het winnend doelpunt tegen de netten.

In het openingskwartier ging het heen en weer. Eerst haalde Raymaekers uit voor Leuven, maar hij kwam niet voor bij doelman Bram Verbist. Daarna kwam Cercle opzetten met een wisselwerking tussen D’haene en smolders. Die laatste kon de bal niet controleren, waardoor Bailly de bal uit zijn voeten haalde.

Na twintig minuten was het dan toch raak. Vetokele kopt een voorzet van Bernt Evens binnen, maar het feestje gaat niet door. Nzolo zag buitenspel. Amper zes minuten later lag de bal toch in doel. Jonas de Roeck haalde Van Eeno neer in het strafschopgebied. Nzolo legde de bal op de stip en Jastsjoek trapte hem beheerst voorbij doelman Logan Bailly: 0-1.

OHL reageerde met een vlam van Buyssens.  Nadien ging Vetokele opnieuw alleen op doel af, maar Bailly stond attent te keepen en hield de aanvaller van een verdubbeling van de score. Het doelpunt viel uiteindelijk aan de overkant. Van Goethem met een voorzet en Ibou kopte de bal voorbij Bram Verbist. De Gambiaanse-Duitser voelde zich goed in zijn vel en wilde het nogmaals proberen. Ditmaal strandde het schot tegen Bram Verbist. Bij de rust stond het 1-1.

Sensationele tweede helft

Bij de tweede helft leverde nog meer sensatie op. Rudy stond bij de start van de tweede helft aan de aftrap. Hij begon gretig en dwong een hoekschop af, maar dat leverde niets op.

Wat later was het dan toch raak voor de Portugees. Weuts blundert in de defensie en een aanstormende Rudy schoof de bal tegen de netten. OHL reageert met een tegenaanval en na hands in de zestien, trapt Ibou opnieuw de gelijkmaker binnen.

Karel Geraerts met winning goal

In het slotkwartier kwam Cercle nog een paar keer piepen. Lukas Van Eeno miste de overtuiging en liet de voorsprong liggen. OHL was wel attent en Karel Geraerts maakt het winnend doelpunt.

Leuven viert en haalt de eerste overwinning van het seizoen. Cercle Brugge blijft met lege handen achter en blijft onderaan het klassement bengelen.