kvkKV Kortrijk
ohlOH Leuven
Datum: 27/07/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Guldensporenstadion
KVK goed uit startblokken na moeizame pot voetbal
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
KVK goed uit startblokken na moeizame pot voetbal
Foto: © SC

KV Kortrijk heeft het seizoen goed ingezet. De West-Vlamingen wonnen op de valreep van Oud-Heverlee Leuven. Ivan Santini was de reddende engel van dienst.

De partij leek een lange tijd af te stevenen op een scoreloos gelijkspel. Vooral OH Leuven was duidelijk niet voor drie punten naar West-Vlaanderen gereisd. In de slotfase bekroonde Ivan Santini zijn debuut met het winnende doelpunt.

KV Kortrijk schoot als een speer uit de startblokken. Of althans, dat leek de bedoeling. De Kerels eisten van meet af aan het balbezit op, maar konden Logan Bailly aanvankelijk niet bedreigen. Het veld van KVK zal wellicht opnieuw het zorgenkind van de Jupiler Pro League worden. De grasmat in het Guldensporenstadion lag er na enkele hevige regenbuien drassig bij. Vooral de strook voor de hoofdtribune zorgde voor gefronste wenkbrauwen.

De eerste helft leek een lange tijd een maat voor niets te worden. Op het halfuur stak de thuisploeg dan toch eens de neus aan het venster. Nieuwkomers Teddy Chevalier en Benito Raman uitstekend in de combinatie, maar laatstgenoemde zag zijn inzet stranden op de vuisten van Bailly.

Gedreven huurling

Beide teams leken aanvankelijk vooral bang om te verliezen. In het slot van de eerste periode konden de opgekomen fans zich toch enigszins verwarmen aan het spel. Oud-Heverlee Leuven kwam ei zo na op voorsprong. Mohamed Messoudi, ex-KVK nota bene, zonderde Sawaneh Ibou alleen af voor Darren Keet, maar zijn inzet belandde op de paal.

Het sein voor de West-Vlamingen om het gaspedaal in te duwen. Raman, duidelijk de bedrijvigste op het veld, legde het leer panklaar voor Chevalier. Bailly hield met een uitstekende parade de nul op het bord. Meteen ook de ruststand.

Bailly staat pal

Beide teams kregen alvast geen extraatje geserveerd bij de koffie. De tweede helft leek wel een kloon van de eerste. De Kerels probeerden wel, maar Bailly beleefde een rustige avond. OHL daarentegen deed amper moeite om daar iets tegenover te zetten. Eén ding is zeker: beide teams zullen geen harten winnen met dit voetbal.

Op het uur moest Bailly dan toch eens de handen uit de mouwen steken. Een voorzet-schot van Brecht Dejaegere ging richting kruising, maar de ex-Rode Duivel was bij de pinken om het leer uit zijn doelvlak te houden. De goalie lijkt vanavond de enige Leuvenaar die met zin aan het nieuwe seizoen is begonnen.

Stevig doelhout

Of heeft ook Alessandro Cerigioni er zin in? De Italobelg schudde het stadion alvast wakker met een bliksemschicht. Keet werd echter, voor de tweede keer, gered door het doelhout. Aan de overkant kreeg het kader het ook zwaar te verduren. De buffelstoot van Maxime Chanot eindigde op de dwarslat. Het doel staat wellicht nog na te trillen.

Vooral OH Leuven leek heel tevreden met het gelijkspel. De fusieclub beperkte zich tot enkele tegenprikken, zonder resultaat. Het mocht echter niet zijn voor de troepen van Ronny Van Geneugden. Vijf minuten voor affluiten haalde Matton goed de achterlijn. Invaller en debutant Ivan Santini liet de bezoekende goalie geen schijn van kans, 0-1.

De Kerels, die maar wat graag play-off I willen spelen, wonnen in een doorregend Guldensporenstadion van OHL. Meteen een sterke start voor Hein Vanhaezebrouck en co, maar goed voetbal werd er vanavond niet gebracht.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 6.3
De Mets Gertjan 77' 6.5
Reynaud Romain 90' 6.3
Chanot Maxime 90' 6.3
Pavlovic Nebojsa 90' 6.8
Oussalah Mustapha 90' 6.5
Matton Thomas A 77' 6.8
Dejaegere Brecht 90' 6.8
Chevalier Teddy 65' 6
Capon Brecht 90' 6
Raman Benito 90' 6.5
  Bank G Beoordeel
Santini Ivan 25' 6.5
Martin Baptiste 13' 6.3
Klaasen Robert 13' 6
Verstraete Olivier -  
Mervilde Jordy -  
De Smet Stijn -  
Ulens Baptiste -  
Pillot Rémy -  
Tomasevic Zarko -  
Ragolle Dylan -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Subasic Muhamed 90' -
Bailly Logan 90' 6
Robson Severino da Silva 90' 6
Pettersson Tom 90' 6
Buysens Ludovic 87' 6
Wijns David 90' 5
Messoudi Mohamed 84' 6
Geraerts Karel 90' 6
Ngolok Evariste   90' 5
Cerigioni Alessandro 90' 5
Ibou Sawaneh 75' 5
  Bank G Beoordeel
Ogunjimi Marvin 15' 5
Maia de Oliveira Douglas Donizete 6'  
Azevedo Thomas 3'  
Gislason Stefan -  
Thompson Kenny -  
Van Goethem Kenneth -  
Lenaerts Yves -  
Ruytinx Bjorn -  
Dehond Joren -  
Raymaekers Wim -  
Brogno Loris -  
Bastiaens Wout -  
Herbeleef KV Kortrijk - OH Leuven

Vooraf