Datum: 07/03/2014 01:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel
Hattrick Habibou redt PO1-droom Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Hattrick Habibou redt PO1-droom Gent
Foto: © SC

AA Gent haalde bij Cercle Brugge dankzij een hattrick van Habibou een belangrijke 1-4 overwinning. De Buffalo's houden zo gelijke tred met Racing Genk in de strijd om play-off 1. Het beloofd spannend te worden volgend weekend.

Sander De Graeve in Brugge

Cercle en Gent begonnen met andere intenties aan de voorlaatste speeldag. Voor Cercle Brugge zit het seizoen, het reguliere dan, er al op. De vereniging is gered en kan toewerken naar play-off 2. Gent moest koste wat het kost winnen om de druk op Racing Genk op te voeren met het oog op play-off 1.

De beginfase verliep erg rommelig, beide ploegen slaagden er niet in om de bal in eigen rangen te houden. Het eerste kwartier konden we enkel een grote kans voor Uchebo noteren. De Nigeriaanse international wrong die vakkundig de nek om.

Habibou: “Heb ik gescoord?”

Toch was het AA Gent dat als eerste wat afval uit het spel kon verwijderen. Kage schilderde een hoekschop op het hoofd van Habibou, maar die kopte net over. De spits ging wel even vieren, hij dacht oprecht dat hij zijn tweede in Gentse loondienst maakte.

Even later was het dan toch raak voor de Buffalo's. Asare kreeg een bal van Dejaegere eerst volledig verkeerd op de voet, maar kon zijn eigen rebound in doel werken. AA Gent stond zo even in de top-zes.

Habibou: “Nu wel, hé?”

Habibou kreeg opnieuw een grote mogelijkheid iets over het halfuur, maar hij knalde van dichtbij onbegrijpelijk op Delle. Amper een minuut later haalde de spits dan toch zijn gram. Een lage voorzet van Diabaté was de ideale assist.

De rust werd gehaald met een 0-2 tussenstand. Na de koffie bleef Gent het commando voeren, maar het scenario van de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen ging snel in de hoofden van het thuispubliek spoken. Zukanovic gaf zomaar de aansluitingstreffer aan Kabananga met een dramatische terugspeelbal.

Aanjager Gavazaj

Het bleef heet voor de Gentse goal en de Vereniging kwam enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Sels moest meermaals gepast ingrijpen. Na een resem invalbeurten waarin ook de dramatisch acterende N'Diaye uit zijn lijden verlost werd, kon Gent dan toch de zege veilig stellen.

Invaller Enis Gavazaj speelde daarbij een hoofdrol. Hij stak het veld over op aangeven van Sels en stak Habibou op het juiste moment alleen voor Delle. De spits maakte zijn tweede van de avond. Even later mocht hij een derde keer vieren. Na een dribbel van Gavazaj legde Neto de bal perfect voor de vrijstaande Habibou. De hattrick en de zege was een feit.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Delle Joris 90' 7
N'Diaye Ismaïla   69' 5
Wils Stef   90' 6
Reis Nuno 90' 7
Buysse Bart   83' 6
Van Acker Thibaut   45' 5
Van Roose Karel 90' 6
Smolders Tim 90' 6
Uchebo Michael 90' 6
Kabananga Junior 90' 6
D'Haene Kristof 90' 6
  Bank G Beoordeel
Buyl Stephen 45' 7
Naudts Arne 21' 6
Staelens Alessio 7'  
Boi Frederik -  
Maertens Mathieu -  
Coppens Jo -  
De Kegel Dennes -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Locigno Sébastien   90' -
Puljic Ante 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Diabaté Zie A 90' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
Dejaegere Brecht A 45' -
Lepoint Christophe 90' -
Kage Hervé 59' -
Habibou Habib ⚽ ⚽ ⚽ 90' -
Asare Nana  73' -
  Bank G Beoordeel
Neto Renato A 45' -
Milicevic Danijel   31' -
Gavazaj Enis A 17' -
Privat Sloan -  
Nahayo Valery -  
Pedersen Nicklas -  
Padt Sergio -  
Herbeleef Cercle Brugge - KAA Gent

Vooraf