Reactie Staelens woedend: "Desnoods volgende week anderen een kans geven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Staelens woedend: "Desnoods volgende week anderen een kans geven"
Foto: © SC

Cercle Brugge verloor gisteravond in eigen huis met zware 1-4 cijfers tegen AA Gent. Het was voor de Vereniging de tweede match op een rij waarin het vier goals incasseerde. Coach Lorenzo Staelens was achteraf niet te spreken over de prestatie.

Sander De Graeve in Brugge

"Ik ga het kort houden", zo stak Lorenzo Staelens na de partij van wal. "We zaten nooit in de wedstrijd, ik zag een ploeg zonder beleving en zonder winnaarsmentaliteit. De ploeg liep maar wat rond op het veld en er was geen enthousiasme in te krijgen. Na de 0-2 moesten we achter de feiten aan lopen, maar dat lukt niet elke week zoals tegen Mechelen."

"Denken dat een ander het wel zal oplossen, dat gaat niet in voetbal"

De oefenmeester greep in aan de rust. "Ik probeerde er wat spirit in te brengen en dat lukte deels door dat cadeau van een aansluitingstreffer. Daarna kregen we enkele kleine kansen op de gelijkmaker, maar die speelden we slecht uit. Die derde goal was de doodsteek en die vierde, tja, die kon er ook nog wel bij. We vergaten aan de wedstrijd te beginnen. We begonnen pas bij de rust te voetballen en dan was het natuurlijk moeilijk met die 0-2 achterstand."

Ook de aard van de goals zat Staelens hoog. "We werden gepakt op counters waar de spelers van Gent niet goed gevolgd werden. Er heerste de mentaliteit van: 'een ander zal het wel oplossen.' Dat kan niet in voetbal. Ik eis een rechtzetting volgende week. Het is niet omdat we gered zijn dat we de zaken mogen laten lopen. Als het zo zit kan ik even goed andere jongens de kans geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties