Datum: 28/07/2013 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
Van Blundershima tot Mirakelshima
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Van Blundershima tot Mirakelshima
Foto: © SC

Standard behaalde vanavond een felbevochten zege op bezoek bij KV Mechelen. Het werd 0-2 achter de afgebroken Kazerne met goals van Mujangi Bia en Batshuayi. Kawashima hield twee gemaakte goals uit zijn doel.

Sander De Graeve in Mechelen

De meegereisde Luikse supporters zorgden meteen voor een warm welkom voor de eveneens aanwezige Duchâtelet. Voor de aftrap werd een groot spandoek onthuld met daarop: “Alle Standardfans samen tegen Duchâtelet.”

De wedstrijd zelf begon hevig. Al na tien seconden sprong Opare opzichtig in de rug van De Witte, één van de snelste gele kaarten ooit was het gevolg. Mechelen moest niet onderdoen voor Standard en versierde de eerste grote kans. Mokulu kopte de uitstekende voorzet van Cordaro naast.

Grote misser Mujangi Bia

Ook Standard had in het eerste kwartier een reuzekans. De bal kwam via een carambole tot bij Mujangi Bia, die de voorkeur kreeg op Bulot. Het doel lag open, maar de winger miste onbegrijpelijk. Het zou niet zijn eerste mindere actie zijn in de eerste helft.

Standard had het middenveld in handen, maar grote mogelijkheden creëerde het niet. Mechelen kwam er af en toe gevaarlijk uit via vooral Cordaro. Als Standard er toch eens doorheen raakte via Van Damme, liep Mujangi Bia naar de verkeerde paal. Het leverde hem een tirade van zijn kapitein op.

Vlak voor rust kwam Van Damme nog tweemaal opmerkelijk in beeld. Nadat De Witte in een kopduel onvrijwillig Kawashima raakte, pleitte de verdediger tegen een kaart voor zijn tegenstander. Delferière gaf ze uiteindelijk toch. Nog geen minuut later kreeg Van Damme een bal tegen de hand geschoten. Het Mechelse publiek riep op basis van die twee fases 'amateur' richting de ref.

De rust gingen we in met 0-0 op het bord. KV Mechelen bracht David Destorme voor Wannes Van Tricht om voor wat meer aanvallende impulsen te zorgen. Mokulu kreeg meteen zijn tweede grote kans van de wedstrijd. Kawashima herstelde zijn blunder van donderdag tegen Reykjavik door met een kattesprong de gemaakte goal te voorkomen.

Mujangi Bia zet misser recht

Als je niet scoort, valt de goal aan de overkant. Het huizenhoge voetbalcliché bleek ook nu te kloppen. Na balverlies van Mechelen zette Ezekiel zich goed door. Een subtiel passje naar Mujangi Bia later stond het 0-1. De flankspeler maakte zo zijn mindere eerste helft goed.

De thuisploeg was even van slag na de goal, maar zette dan een offensief op. Kawashima bleek echter in erg goede doen. Met een reflex op een kopbal van Cordaro tekende hij voor zijn tweede uitstekende redding in één helft.

Mechelen vocht nog voor wat het waard was, maar scoren lukte niet meer. Achterin kwam er ruimte en daarvan kon Batshuayi profiteren. Hij besliste het pleit in het voordeel van Standard na een erg mooie pass van Opare.

0-2 en wedstrijd gespeeld dus. Bij Standard maakte De Camargo een klein kwartier voor tijd zijn wederoptreden in de Jupiler Pro League. De Rouches mogen Kawashima dankbaar zijn voor deze zege.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' 5
Van Loo Anthony 90' 6
Bateau Sheldon 90' 6
Biset Maxime 90' 3
Ghomsi Antonio   90' 7
Van Tricht Wannes 45' 5
De Witte Seth   90' 7
Enevoldsen Thomas 90' 6
Iddi Abdul-Yakuni 67' 5
Cordaro Alessandro 90' 7
Mokulu Benjamin 78' 7
  Bank G Beoordeel
Destorme David 45' 6
Prodell Viktor 23' 5
Van Damme Joachim 12' 5
Rits Mats -  
Vandam Jerry -  
Junker Mads -  
Michalski Seweryn -  
Pacovski Tomislav -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji   90' 8.5
Opare Daniel A   90' 7
Kanu 90' 8.5
Ciman Laurent 90' 7.5
Van Damme Jelle   90' 8
Cisse Ibrahima 90' 7.5
Buyens Yoni 90' 7
Mujangi Bia Geoffrey 65' 7.5
Mpoku Paul José 69' 7
Batshuayi Michy 90' 8.5
Ezekiel Imoh A 77' 8
  Bank G Beoordeel
Bulot Frédéric 25' 7
Iandoli Alessandro 21' 5
De Camargo Igor 13' 7
Arslanagic Dino -  
Öztürk Alpaslan -  
Ghoochanejhad Reza -  
Moris Anthony -  
Herbeleef KV Mechelen - Standard

Vooraf