Datum: 07/12/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
AA Gent zet opmars verder tegen Lierse
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
AA Gent zet opmars verder tegen Lierse
Foto: © SC

AA Gent heeft zijn vierde opeenvolgende competitiezege te pakken en zet zijn opmars richting top zes verder. De Buffalo's kwamen met een gelukje vroeg op voorsprong toen Swinkels de bal in eigen doel werkte. Kage verdubbelde de voorsprong in de tweede helft, El Ghanassy maakte 0-3 vanop de stip.

Robby Morren in Lier

Bij AA Gent zat Dejaegere een schorsingsdag uit, Pedersen verhuisde naar de bank. Daardoor kreeg Privat een nieuwe kans vanaf minuut één en ook Maréval verscheen aan de aftrap. Bij Lierse namen Watt en Bourabia hun plaats weer in, Traore en Menga moesten vrede nemen met een stek op de bank.

Met geluk op voorsprong

AA Gent had sinds 2006 niet in de reguliere competitie niet meer kunnen winnen op het Lisp maar het werd al snel duidelijk dat deze reeks zou sneuvelen. Nog voor de tiende minuut stond de 0-1 al op het scorebord, al was dat met een gelukje. El Ghanassy kon zijn voet nog tegen het leer zetten na een kopbal van Asare zetten maar het was Swinkels die de bal het laatst raakte en zo zijn eigen goalie verschalkte.

Lierse probeerde wel te reageren en had zelfs veldoverwicht maar de organisatie stond goed bij Gent. De Pallieters vonden de opening niet. Met heel veel goede wil kunnen we een schot van Losada dat over vloog als kans beschrijven. Padt werd amper aan het werk gezet.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd en zo was het bijna een kwartier wachten op de eerste mogelijkheid en die kwam dan nog vanop een stilstaande fase. Corstjens kopte een hoekschop niet ver over de kooi van Padt.

El Ghanassy eist penalty op

Pedersen kwam in de plaats van Privat en bewees al snel zijn waarde. Halfweg de tweede helft zette de Deen Kage met een hakje vrij in de zestien en deze laatste trapte droog binnen. (0-2) Lierse knock-out en voor Gent liep het nu allemaal een pak vlotter. Met nog een kwartier te ging de bal op de stip. El Ghanassy stuurde Pedersen wandelen en trapte de elfmeter zuiver voorbij Goris: 0-3. Ondertussen liep Pedersen een blessure op en moest naar de kant. De wissels waren opgebruikt en dus moest Gent nog even met 10 verder.

Saidi: scoren en rood

Het slot van de partij kon toch nog spektakel bieden met Karim Saidi in de hoofdrol. Kort voor tijd trapte hij de bal heel mooi overhoeks binnen. Een minuut later ging hij te fel door op Soumahoro en duwde ref Delferiere hem een rood karton onder de neus. Na 90 minuten stond de 1-3 op het bord.

Rednic kan tevreden zijn: AA Gent zet een perfecte 12 op 12 neer in de competitie en rukt op richting top zes. Zijn collega Menzo heeft zorgen. Na de 0-5 tegen Standard hebben zijn spelers zich niet kunnen herpakken tegen Gent.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Hoefkens Carl 90' 3
Bourabia Rachid A 90' 5.5
Goris Nathan 90' 2.5
Losada Hernan 90' 3.5
Corstjens Wouter 90' 3
Watt Anthony 90' 2.5
Swinkels Arjan 90' 3
Saïdi Karim    87' 1.5
Maciel Sousa Campos Wanderson 85' 2.5
Wils Thomas   79' 2.5
El Sayed Ghaly Hossam 68' 0
  Bank G Beoordeel
Traoré Hamari 22' 2
Lambot Benjamin 11' 2.5
Kasmi Faysel 5'  
Yasser Ahmed -  
Berezovskiy Igor -  
Menzo Stanley Purl -  
Ahmed Farag Samir -  
Menga Dolly Doningos -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
El Ghanassy Yassine 90' -
Maréval Rémi 90' -
Van der Bruggen Hannes   90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Nahayo Valery 90' -
Lepoint Christophe 90' -
Padt Sergio 90' -
Neto Renato 90' -
Asare Nana 80' -
Kage Hervé  67' -
Privat Sloan 57' -
  Bank G Beoordeel
Pedersen Nicklas A 33' -
Soumahoro Yaya 23' -
Hubert David 10' -
Rednic Mircea -  
Diogo Carlos -  
González Pirez Leandro Martín -  
Caenepeel Jinty -  
Maes Kristof -  
Herbeleef Lierse SK - KAA Gent

Vooraf