Datum: 24/08/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Guldensporenstadion
KV Mechelen krijgt eindelijk wat het verdient
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
KV Mechelen krijgt eindelijk wat het verdient
Foto: © SC

KV Mechelen kreeg eindelijk wat het verdiende, een driepunter op KV Kortrijk. Aan het slot werd het wel nog even warm met onder meer een goal van Santini, een rode kaart van Reynaud en een vrije trap van Klaasen.

Sander De Graeve in Kortrijk

KV Mechelen begon het sterkst aan de wedstrijd. Mokulu kon bijna een knappe voorzet van Cordaro binnenglijden, maar raakte de doelman. De spits schopte meteen Keet in het Guldensporenstadion.

Er ging veel dreiging uit van de acties van de bezoekers. KV Kortrijk kreeg aanvankelijk geen voet aan de eigen grond op het middenveld. Op het kwartier was het raak voor Malinwa. Cordaro verstuurde opnieuw een pracht van een voorzet, Dialiba knikte dankbaar binnen.

Rits met de 0-2

Gedurende de hele eerste helft was Mechelen de betere ploeg. Met KV Kortrijk ben je echter nooit klaar, vraag dat maar aan die van Sporting Lokeren. De thuisploeg kwam er binnen de minuut tweemaal dicht bij. Raman stuitte op Biebauw en even later belandde een schot van Martin op de hakken van de Gentse huurling.

De 0-1 bleef tot de rust op het bord staan. Na de koffie kreeg Santini meteen een kans. Hij nam de bal aan op de borst, draaide en knalde op Biebauw. Aan de overkant was het amper één minuut later wel raak. Na een knappe één-twee met Cordaro schoof Rits de bal koelbloedig in doel.

Dolle slotfase

Bij KV Kortrijk was dat het teken voor coach Vanhaezebrouck om in te grijpen. Reynaud en Klaasen kwam op het veld en de thuisploeg ging met drie achteraan spelen. Er kwam wat meer schwung in de ploeg, maar Kortrijk ging klungelen in de achterhoede. Keet en Reynaud gaven de bal elk zomaar weg, maar KV Mechelen kon niet profiteren.

Santini maakte in blessuretijd nog de aansluitingstreffer. De thuisaanhang ging opnieuw in een Lokeren-scenario geloven. Zeker toen KV Kortrijk diep in de extra tijd een mooie kans op vrije trap kreeg. Reynaud zorgde wel nog even voor opschudding door rood te pakken. Hij duwde Ghomsi in het gezicht. De vrije trap van Klaasen werd uiteindelijk gepakt door Biebauw.

Mechelen kreeg zo voor het eerst dit seizoen wat het verdiende, na tegenslagen op Gent en tegen Brugge pakte het eindelijk de drie punten.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 6
Martin Baptiste 63' 4
Chanot Maxime 90' 6
Tomasevic Zarko 90' 5
Oussalah Mustapha   89' 3
Matton Thomas   90' 5
De Mets Gertjan 90' 6.5
Capon Brecht A 90' 5
Chevalier Teddy 63' 2
Santini Ivan  90' 7
Raman Benito   90' 6
  Bank G Beoordeel
Klaasen Robert 27' 6
Reynaud Romain   27' 6
Mahau Gregory 1'  
Pillot Rémy -  
De Smet Stijn -  
Ulens Baptiste -  
Ragolle Dylan -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' 5
Van Loo Anthony 90' 5
Biset Maxime   90' 6
Bateau Sheldon 90' 6
Ghomsi Antonio 90' 7
De Witte Seth 90' 6
Destorme David 74' 5
Rits Mats 90' 8
Dialiba Diabang Boubacar 90' 5
Mokulu Benjamin   68' 5
Cordaro Alessandro A A 82' 8
  Bank G Beoordeel
Prodell Viktor 22' 5
Van Damme Joachim 16' 5
Iddi Abdul-Yakuni 8'  
Junker Mads -  
Vandam Jerry -  
Pacovski Tomislav -  
Michalski Seweryn -  
Herbeleef KV Kortrijk - KV Mechelen

Vooraf