Datum: 20/09/2013 02:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi brengt Cercle in de problemen
Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Charleroi brengt Cercle in de problemen
Foto: © SC

Sporting Charleroi heeft in de tweede helft het verschil gemaakt tegen een onmachtig Cercle Brugge. De Zebra's werden voor de pauze wel gered door Mandanda, maar misten zelf ook twee reuzekansen. Daarna duwden Neeskens en Dewaest Cercle in de problemen.

Marc Van Den Noordgaete in Charleroi

Bij Charleroi stond de herstelde Milicevic opnieuw in de basis, Daf verhuisde naar de bank. Cercle Brugge probeerde het met de spitsen Etock en Uchebo in de plaats van Monachello en Kabananga. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden naar aanleiding van het overlijden van de vader van Charleroispeler Mourad Satli.

De bezoekers namen de beginfase in handen, maar het was wachten tot de twaalfde minuut alvorens dit gevaar opleverde. Mertens zonderde knap Uchebo af, Mandanda ging oordeelkundig in de voeten. De Congolees werkte nadien een plaatsbal van de vrijstaande Boi in hoekschop en zweefde miraculeus een harde kopbal van Wils uit zijn doel.

Deklat

Charleroi was meteen wakker. Milicevic stuurde Kaya diep, die besloot veel te overhaast een niet te missen kans toch nog naast. Meer dwongen de Zebra's niet af in deze fletse wedstrijd, tot Kebano zich knap van zijn man vrijdraaide en op de deklat mikte. Nadat Mandanda nog een solo van Uchebo uit de benedenhoek haalde rolde François de Cercle-linkerflank op. De gelegenheidsrechtsachter kon net niet Pollet bereiken.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd, maar ook zonder inspiratie uit de kleedkamer. Al had Kaya wel een platsbal in huis die overdwarrelde en vond Ederson Delle op zijn weg. Kaya was dan weer te verrast om van een mistasten van Wils te profiteren. Cercle liet de storm overwaaien en nam over, maar dwong geen enkele kans af.

Neeskens

Dat werd in de 66ste minuut dan ook afgestraft door Kebano Neeskens, die een dieptepass van Milicevic knap aannam en Delle kansloos liet. Kebano's vader wist blijkbaar waarom hij zijn zoon naar zijn idool Johan Neeskens noemde. In de 71ste minuut verdubbelden de Zebra's dan nog de score toen Dewaest een hoekschop van Milicevic binnen buffelde.

Cercle probeerde de bakens te verzetten, maar Uchebo kreeg geen enkele bruikbare bal. Het waren integendeel de Carolo's die bijna op 3-0 kwamen, Delle lag echter goed in de hoek op de pegel van Pollet. De Fransman stond ook nog twee keer pal, op pogingen van Milicevic en de inngevallen Rossini. De bezoekers joegen nog op de aansluitingstreffer, maar Mandanda zweefde miraculeus een kopbal van Uchebo van onder de lat. Pollet kon dan weer niet profiteren van mistasten van Delle.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' 5.3
FranƧois Guillaume 90' 5.7
Martos Francisco Javier 90' 5.7
Dewaest Sebastien āš½ 90' 5.7
N'Ganga Francis   90' 3
Kumedor Abraham 57' 3.7
Tormena Ederson 90' 5.7
Kebano Neeskens āš½ 78' 5
Milicevic Danijel A A 90' 6
Kaya Onur 90' 3.7
Pollet David 89' 4.7
  Bank G Beoordeel
Marcq Damien 33' 4
Rossini Giuseppe 12' 3
Houdret Kenneth 1'  
Daf Mohamed -  
Renard Olivier -  
Vervoort Jonathan -  
Gnohere Harlem -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Delle Joris 90' 6
Cornelis Hans   90' 5
Wils Stef 90' 6
Mertens Gregory 90' 5.5
Buysse Bart 90' 7
Van Acker Thibaut   90' 7.5
Buyl Stephen   72' 5.5
Van Eenoo Lukas 90' 5
Boi Frederik 84' 5
Etock Gaƫl Junior 90' 5
Uchebo Michael 90' 5
  Bank G Beoordeel
Kabananga Junior 18' 5
Monachello Gaetano 6'  
Smolders Tim -  
Staelens Alessio -  
Van Roose Karel -  
Coppens Jo -  
Deconinck Jilke -  
Herbeleef Charleroi - Cercle Brugge

Vooraf