ohlOH Leuven
andAnderlecht
Datum: 08/03/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: King Power at Den Dreef
Ruytinx geeft OHL hoop en Anderlecht migraine
Ruytinx geeft OHL hoop en Anderlecht migraine
Foto: © SC

Anderlecht heeft de zon zien zakken aan Den Dreef. OHL knokte voor wat het waard was tegen een alweer teleurstellend paars-wit, dat het nog maar eens liet afweten tegen een kleinere ploeg. En weer was het Bjorn 'El Toro' Ruytinx die voor de cruciale goal zorgde die Leuven in eerste kan houden.

Johan Walckiers in Leuven

Wat te schrijven over een eerste helft waarin amper iets gebeurde behalve veel irritante kleine fouten en veel middenveldspel. Ivan Leko had een plan bedacht waarin elke speler van Anderlecht zijn persoonlijke bewaker had en de opdracht kreeg die zo weinig mogelijk tijd en ruimte kreeg om de bal aan te nemen, laat staan om te voetballen.

Moeilijk tegen kleine ploegen

Aangezien ook OHL aanvallend weinig kon klaarmaken, of afgevlagd werd voor buitenspel werd het een saaie bedoening in een uitverkochte Dreef. Minuut 39 noteerden we de eerste echte kans. Kouyate en Najar konden niet beslissen wie van de twee de bal zou opvangen en dus ging derde hond Ruytinx er maar mee lopen. Proto moest voor de zoveelste keer de meubelen redden. En even later had paars-wit zowaar ook een kans: Vargas loodste Mitrovic door de verdediging, maar de Serviër stuitte op een goed uitgekomen Bailly.

En daarmee zijn we dus rond voor de eerste vijfenveertig minuten ronduit slaapverwekkend voetbal. Anderlecht heeft het moeilijk tegen kleinere ploegen en in Leuven was weer geen uitzondering op de regel. Het meest bizarre was nog dat de thuisploeg zelfs nog het betere van het spel had op bepaalde momenten. OHL kwam er veel snediger uit als ze de kans kregen.

Spijt Proto?

Weer denkwerk voor Van den Brom dus. Die heeft er ondertussen een punthoofd van gekregen, want jongens als Vargas en Najar, die de voorbije weken nog degelijke prestaties neerzetten, kregen deze keer weer geen lijn in het spel. En Praet, tja dat was de beste bij de Brusselaars, maar aan zijn zijkant gebonden, kon die nu ook weer niet spelbepalend zijn.

Tien minuten na rust het opvallendste moment tot dan toe. Ruytinx - die al geel op zak had - botste tegen Proto met geen bal in de buurt. De doelman haastte zich naar ref Delferière om te zeggen dat het geen fout was en hem te behoeden voor zijn tweede geel. Misschien had hij daar achteraf wel spijt van, want iets over het uur was het diezelfde Ruytinx die hem klopte met een schot van net buiten de zestien.

Iets ervoor had Vargas wel al eens de dwarsligger geraakt en was een doelpunt van Ibou terecht afgekeurd voor buitenspel. De kopjes bij Anderlecht gingen wederom naar beneden en van enige lijn in het spel was er nog amper sprake. Van den Brom haalde Mitrovic en Gillet naar de kant en smeet er met Pollet en Cyriac twee frisse spitsen in. Dat bracht weinig zoden aan de dijk: geen enkele kans meer te bespeuren. Anderlecht noteerde zijn negende verlies op 29 wedstrijden. OHL kan volgende week PO3 nog ontlopen indien ze zelf winnen en Waasland-Beveren verliest.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Bandalovski Ivan 90' -
Reynaud Romain 90' -
Robson Severino da Silva 90' -
Thompson Kenny 90' -
Karuru Ovidy 90' -
Geraerts Karel 90' -
Van Goethem Kenneth 78' -
Messoudi Mohamed 83' -
Ruytinx Bjorn  90' -
Ibou Sawaneh A 90' -
  Bank G Beoordeel
Pettersson Tom 12' -
Wijns David 7'  
Croux Jordy -  
Buysens Ludovic -  
Lenaerts Yves -  
Van Eenoo Lukas -  
Dessers Cyriel -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 5
Vanden Borre Anthony 90' 7
Kouyate Cheikhou 90' 6
Nuytinck Bram 90' 4
Deschacht Olivier 90' 6
Gillet Guillaume 74' 3
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 3
Praet Dennis 90' 3
Bruno Massimo 90' 6
Mitrovic Aleksandar 75' 4
Vargas Ronald 83' 6
  Bank G Beoordeel
Pollet David 16' 4.5
Cyriac Gohi Bi 15' 6
Tielemans Youri 7'  
N'Sakala Fabrice -  
Milivojevic Luka -  
Kljestan Sacha -  
Kaminski Thomas -  
Herbeleef OH Leuven - Anderlecht

Vooraf