gnkKRC Genk
berBergen
Julien Gorius (pen) 45'
1-0
2-1
86' Tim Matthys (pen)
Julien Gorius (pen) 90+2'
3-1
Datum: 08/03/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Luminus Arena
Genk blijft op play-off 1-koers na thuiszege
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk blijft op play-off 1-koers na thuiszege
Foto: © SC

Racing Genk blijft op play-off 1- koers dankzij een driepunter tegen hekkensluiter Bergen. Gorius twee keer vanop de stip en Vossen zorgden na een aarzelend begin voor een 3-1 zege. De Genk-fans mogen voor het eerst sinds 1 december 2013 weer eens de smaak van een overwinning proeven.

Robby Morren in Genk

Emilio Ferrera begon, net als tegen Waasland-Beveren, met drie aanvallers. Jelle Vossen was fit en nam zijn plaats weer in, Koulibaly verving de geschorste Kara. Ook sterkhouder Buffel zat een schorsingsdag uit. Bij Bergen mochten Werner en Ntambwe hun opwachting maken.

Het openingskwartier was voor de bezoekers die enkele keren konden dreigen zonder echt gevaarlijk te zijn. Dat was overigens het verhaal van de ganse teleurstellende eerste helft. Janevski had zijn troepen de opdracht gegeven de boel gesloten te houden en Genk vond er geen antwoord op. Het gebrek aan vertrouwen werd opnieuw duidelijk. Niemand die de ploeg op sleeptouw nam, niemand die voor de nodige creativiteit kon zorgen, maar wel een stormvloed aan foute passes.

Voorsprong valt uit de lucht

De Cristal Arena was aardig volgelopen voor deze belangrijke wedstrijd tegen de rode lantaarn maar de supporters kregen werkelijk niets te zien, tot Timmermans kort voor de koffie de bal in de eigen zestien met de hand beroerde. Ref Laforge wees naar de stip. Gorius stuurde Werner de verkeerde kant op. De eerste Genkse treffer in vijf wedstrijden was een feit. (1-0)

Domme Soumah

Janevski haalde Timmermans naar de kant en bracht met Soumah wat meer aanvalskracht. De coach zou zich deze wissel al heel snel beklagen. De Frans-Guinese middenvelder stond een vijftal minuten tussen de lijnen toen hij geel pakte na een tackle op De Ceulaer. Bij de vrijschop die daarop volgde sprong Soumah van te dichtbij naar de bal en trok Laforge een tweede geel karton. Janevski kon zijn ogen niet geloven.

Tegen tien man en met een voorsprong liep het allemaal wat makkelijker. Hamalainen stuurde Camus over de linkerflank. De Fransman legde snel breed op Vossen die een makkelijke goal mocht scoren. De ontlading was bijzonder groot bij de aanvoerder. (2-0) Minuten later was een uitstekende redding van Werner nodig om Vossen van zijn tweede goal van de avond te houden.  

Twee rode kaarten en twee strafschoppen in slot

Met nog zes minuten op de klok werd het weer spannend. Simaeys vesperde Mununga de doorgang in de zestienmeter en ook nu wees Laforge naar de stip. De verdediger kreeg zijn tweede geel karton en Matthys stuurde Van Hout naar de verkeerde kant. (2-1) Was men bij Genk blij dat de knal van Matumona even daarvoor op de paal strandde.  In de toegevoegde tijd haalde Chatelle Vossen neer in de grote rechthoek. Ook de aanvoerder moest vervroegd gaan douchen en opnieuw stuurde Gorius Werner naar de verkeerde hoek. (3-1)

De opluchting was enorm in het Genkse kamp. De prestatie was nog niet overtuigend, maar de Limburgers blijven wel perfect op schema voor een plaats in play-off 1. Bergen is nu ook mathematisch zeker van de laatste stek.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Van Hout Kristof 90' -
Anele Ngongca 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Simaeys Jeroen     84' -
Hamalainen Brian 90' -
Camus Fabien A 75' -
Gorius Julien ⚽ ⚽ 90' -
Kumordzi Bernard Yao 90' -
De Ceulaer Benjamin 87' -
Vossen Jelle 90' -
Mboyo Ilombé 60' -
  Bank G Beoordeel
Cissé Sekou 30' -
Schrijvers Siebe 15' -
Hyland Khaleem 3'  
Walsh Sandy -  
Tshimanga Derrick -  
Gerkens Pieter -  
Gielen Brian -  

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Timmermans Nicolas 45' -
Dussenne Noë 90' -
Lorenzi Grégory   90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Ntambwe Brice 90' -
Matthys Tim 90' -
Chatelle Thomas   90' -
Angeli Arnor 82' -
Arbeitman Shlomi 82' -
  Bank G Beoordeel
Soumah Richard     45' -
Mununga Joachim 8'  
Matumona Zola 8'  
De Belder Dylan -  
Saussez Adrien -  
Nyoni Vuza Prince -  
Van Gijseghem Daan -  
Herbeleef KRC Genk - Bergen

Vooraf