Reactie Ferrera heeft kopzorgen na eerste overwinning

Robby Morren
Robby Morren
| 99 reacties
Ferrera heeft kopzorgen na eerste overwinning
Foto: © SC

Emilio Ferrera mag een eerste overwinning met Racing Genk achter zijn naam schrijven. Genk versloeg Bergen met 3-1, maar de coach zag dat er nog veel werk aan de winkel is. Tot overmaat van ramp moet hij zijn centrale verdedigingsduo volgende week missen tegen Kortrijk.

Robby Morren in Genk

"Dit was een belangrijke overwinning tegen een Bergen dat in goede doen was. Zij wonnen tegen Kortrijk en Oostende, zij maakten de voorbije weken progressie. Ze hebben ons in de problemen gebracht met een goede organisatie", bekende Ferrera.

Wat Genk voor de koffie op de mat legde was heel mager. "In de eerste helft zag je dat bij ons nog verschillende spelers niet op hun beste niveau voetballen. Er waren te veel passen achteruit en te snel lange ballen in de rug van de verdediging. Zoiets mag niet te lang in de ploeg blijven."

"We zullen een goede oplossing vinden"

Het zat allemaal wat tegen voor Bergen dat twee strafschoppen en twee rode kaarten incasseerde. "Als je tegen de degradatie vecht, zitten de details ook vaak tegen. Ik denk wel dat het een strafschop was voor rust en volgens mij was de rode kaart voor Soumah ook terecht. Die speler moet daar niet staan."

Jeroen Simaeys pakte twee gele kaarten en moet de belangrijke wedstrijd tegen Kortrijk aan zich voorbij laten gaan. "Dat is niet evident want ook Kara is geschorst. Hopelijk gebeurt er nu niets met Koulibaly. We zullen wel een goede oplossing vinden in onze kern." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties