Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - Lierse SK (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Mechelen en Lierse SK live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Beide teams wonnen vorige week hun wedstrijd en kwamen zo los van de laatste plaats. Wie pakt een 6 op 6? KV Mechelen kiest voor dezelfde basiself als vorige week, bij Lierse geen Swinkels door problemen aan de rug.
1
De wedstrijd is op gang gefloten.
1
De wedstrijd werd overigens begonnen met een minuut applaus voor twee overleden coryfeeën van de club.
1

Goal
De Witte lepelt een bal meteen binnen na een vrije trap van Rits, maar wordt afgevlagd voor buitenspel. Het doelpunt gaat niet door dus.
2
Opvallende beelden ook bij Lierse in de beginfase van de wedstrijd. Eerst was Losada niet bij de les, waardoor hij iets later dan de rest van de spelers het veld betrad. Vlak voor de match gebaarde trainer Menzo druk naar Ghaly en Wils dat ze van flank moesten veranderen.
3
Cordaro kopt op een voorzet, daarna lijkt Mokulu lichtjes neergetrokken te worden, maar geen strafschop vroeg in de wedstrijd voor de thuisploeg.
5
Ghaly bedient Menga in het straatje, maar zijn afvallende bal kan door een Mechelaar opgekuist worden.
5
De eerste reprimande van de vooravond is voor Ghaly, die iets te lang mekkerde na een foutje. Volgende keer gaat hij op de bon.
7
Jääger verspeelt de bal aan Diabang, maar Cordaro doet er niets mee.
8
Aan de overkant een lange rush, Rits ontfutselt de bal maar hij komt bij Bourabia, die in het zijnet besluit.
10
Goris goed plat op een vrije trap van Destorme. De thuisploeg voorlopig wel baas, bij Lierse wordt tot op heden vooral veel energie gestoken in medespelers.
12

offsite
Rits met een wondermooie opening op Diabang, maar hij wordt afgevlagd voor buitenspel. Het zal nipt zijn geweest. Wat denkt u?
14
Cordaro zet zich door op de rechterflank, maar zijn schot is te zwak en gaat bovendien naast.
15
Opstootje tussen Ghomsi en Menga
18
Het vroege offensief van Mechelen is wat gaan liggen, al tikt het de bal wel goed rond achterin.
20
Ingestudeerde corner van Lierse, dat tot een schot van Farag leidt. Biebauw laat los, maar een verdediger kan wegwerken.
20
 Gele kaart voor Anthony Van Loo
Van Loo draait zich weg en legt zo Ghaly over de knie, genoeg voor de eerste kaart van de match
21
Op de vrije trap lopen Farag en Bourabia half in elkaars weg. Met twee stonden ze vrij aan de tweede paal, dit had een doelpunt moeten zijn.
22
Goris tussen twee Mechelaars plukt de corner en laat vervolgens los, maar krijgt de fout niet mee.
24
Mokulu kapt zich vrij in de zestien, maar kan niet tot bij Rits lobben.
24
 Gele kaart voor Hernan Losada
Losada maakt na een - zeer licht gefloten vrije trap voor Mechelen - heel veel trammelant. Geel is zijn deel!
26
Biset kopt de vrije trap naast.
26
De Witte met een heel opzichtige duw in de rug van Menga, maar alweer gebaart het scheidsrechterlijk kwartet van kromme haas.
26
En nu Mokulu weer goed weggedraaid in de zestien, maar hij tikt nog naar Rits en terug en via Cordaro is het dan toch Mats Rits die schiet - maar de bal suist naast.
28
Aan de overkant waagt Bourabia zijn kans, maar de bal waait over de kooi van Biebauw.
31
Bijzonder hete standjes voor de kooi van Goris. Mokulu zet zich door, Diabang treft de paal en uiteindelijk wil Mechelen iets te veel tiki-taka in de zestien proberen. Hier zat misschien meer in.
33
Menga en Bourabia met wat catchgrepen op Ghomsi. Ze worden uiteindelijk afgefloten.
34
Meer dan een halfuur ver en de lichaamstaal op de bank verraadt wel wat. Menzo is de coach die het meest staat te gesticuleren.
35
Bank van Mechelen kapot
Het hoogtepunt voorlopig van de match. Een charge van De Witte op Bourabia, die in het decor van de dug-out van KV Mechelen terechtkomt. Daarbij breekt hij de bank halvelings af. "Alles kapot, alles kapot", zien de Liersefans er alvast de lol van in.
42
Diabang krijgt de bal in het hoekje van Destorme en hij kan nog voorzetten, maar zonder gevaar voor Goris.
45
De wedstrijd bloedt een beetje door richting de rust.
45+1
We krijgen er een minuutje bij.
45+1
Bijna nog een voorsprong voor Lierse aan de koffie, maar Losada trap hard naast.

Scheidsrechter
Rust
Het staat 0-0 aan de rust. KV Mechelen begon het beste aan de wedstrijd, maar gaandeweg herstelden de bezoekers enigszins het evenwicht. Beladen is de derby wel, Delacour heeft het af en toe moeilijk om alles juist in te schatten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Lierse trapt de tweede helft op gang.
51
Ghomsi krijgt een reprimande van de ref na een vermeende fout op Dolly Menga. Tot ongenoegen van het thuispubliek.
52
Het duel Ghomsi - Menga duurt voort, dat is voorlopig de enige opwinding ook na de rust.
54
De tweede helft is veel bitser dan de eerste, fouten en trapjes bepalen de eerste tien minuten na de koffie.
58
Rits met het eerste echte gevaar na de pauze, maar hij schiet niet binnen het kader.
61
De fouten stapelen zich op, de sfeer wordt grimmiger.
63
Losada knalt Van Loo uit zijn schoenen, vrije trap Rits.
63
Destorme lijdt balverlies, Lierse kan counteren. Menga is rap, maar kan er niets mee doen.