kvmKV Mechelen
lieLierse SK
Datum: 31/08/2013 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Achter de Kazerne
Beladen derby zonder goals Achter de Kazerne
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Beladen derby zonder goals Achter de Kazerne
Foto: © SC

KV Mechelen en Lierse hebben na een beladen wedstrijd 0-0 gelijkgespeeld. Voor KV Mechelen werd een doelpunt afgekeurd, in de tweede helft viel er niet veel meer te zien.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Zowel KV Mechelen als Lierse waren niet super aan het nieuwe seizoen gestart en bleven tot vorige week met een schamel puntje onderin de stand staan. Vorige week wonnen beide teams echter, waardoor de winnaar vandaag met een 6 op 6 meteen veiliger oorden kon opzoeken.

Never change a winning team, moet Harm van Veldhoven gedacht hebben: de zelfde elf man aan de aftrap als vorige week. Dat wou Menzo misschien ook wel doen, maar Swinkels – last van de rug – kon niet meespelen en werd vervangen door Corstjens, meteen diens 150e wedstrijd in de Jupiler Pro League.

Onterecht afgekeurde goal

Het matchbegin toonde zich meteen explosief: al na 40 seconden was het raak via De Witte, maar hij werd – onterecht – afgevlagd wegens buitenspel, want hij kwam duidelijk van een meter achter de man. Een van zijn medemaats stond wel buitenspel, maar deed niet mee aan het spel.

Mokulu en Destorme toonden zich vervolgens nog een aantal keer heel bedrijvig, maar ze konden te weinig doen met de kansjes. Diabang wist in een aantrekkelijke eerste helft nog eens de paal te raken, maar bij Lierse was de laatste pass soms te onzorgvuldig, terwijl bij Malinwa soms niemand durfde te trappen, op Mats Rits na misschien.

Veel intensiteit, weinig voetbal

Het eerste kwartier was KV Mechelen baas, daarna herstelde Lierse het evenwicht. Vlak voor de rust kwam Losada nog met een knal, maar die zoefde net naast. Op dat moment was het spelniveau wel al wat in elkaar gezakt.

Een trend die zich na de pauze zou verder zetten. De intensiteit was enorm, de spanning in de altijd beladen derby Mechelen – Lierse ook, maar het voetbal was er niet naar. Te veel slordigheden en te weinig voetbal werd op de mat gebracht.

Fouten volgden elkaar in sneltempo op in een bitse wedstrijd, zonder echt veel grove fouten. Een zeer moeilijke wedstrijd ook voor scheidsrechter Delacour op deze manier, die meermaals de hoon van thuis- of uitfans over zich heen kreeg.

Goris houdt KV Mechelen van winst

In de slotfase probeerde Lierse er vooral uit te komen op de counter, met de rappe Dolly Menga, maar hij deed zeer weinig met de opportuniteiten. Aan de overkant kwam de thuisploeg nog enkele keren opzetten via invaller Iddi, maar dat leidde niet tot meer dan wat corners.

Op die corners een gevaarlijke De Witte, die meermaals op doel kon koppen. Soms slecht gemikt, de ene keer dat het wel raak leek was Goris op de afspraak.

Zo eindigde de wedstrijd op 0-0, een puntendeling waar vooral Mechelen weinig aan heeft. Beide teams hebben nu 5 op 18 in de competitie.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen
  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Van Loo Anthony   90' -
Biset Maxime 90' -
Bateau Sheldon 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
De Witte Seth 90' -
Destorme David 64' -
Rits Mats   90' -
Cordaro Alessandro 90' -
Mokulu Benjamin 64' -
Dialiba Diabang Boubacar 87' -
  Bank G Beoordeel
Prodell Viktor 26' -
Iddi Abdul-Yakuni 26' -
Junker Mads 3'  
Lierse SK Lierse SK
  Speler G Beoordeel
Goris Nathan 90' 9
Jääger Enar 90' 7
Saïdi Karim 90' 9
Corstjens Wouter 90' 7
Ahmed Farag Samir 90' 2
Wils Thomas 90' 9
Bourabia Rachid 90' 9
El Sayed Ghaly Hossam 90' 9
Losada Hernan   90' 9
Menga Dolly Doningos 86' 5
Vercauteren Julien 73' 8
  Bank G Beoordeel
Maciel Sousa Campos Wanderson 17' 6
Lambot Benjamin 4'  
Herbeleef KV Mechelen - Lierse SK

Vooraf

Jupiler Pro League