Datum: 23/11/2013 01:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Diaz Arena
KV Oostende dient KRC Genk uppercut toe
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
KV Oostende dient KRC Genk uppercut toe
Foto: © SC

KV Oostende heeft KRC Genk vanavond verdronken. De Limburgers gingen met zware 4-0-cijfers de boot in aan de Belgische kust. De paars-witte huurlingen waren dan weer piraten van dienst.

Cédric De Volder in Oostende

KV Oostende koos vol voor de aanval tegen KRC Genk. Frederik Vanderbiest stuurde met Franck Berrier, Fernando Canesin Matos, Laurent Depoitre en Nyasha Mushekwi vier aanvallend ingestelde spelers de wei in. Bij KRC Genk verving Jeroen Simaeys de geschorste Kara Mbodji. Ook Ilombe Mboyo ligt nog steeds in de lappenmand.

Paars-wit huurlingenleger

The Kustboys droomden duidelijk van een stunt tegen een topclub. Eerder kwamen RSC Anderlecht, Standard en Club Brugge immers al winnen in het Albertpark. En na amper een kwartiertje voetballen verslikten de blauwbloezen zich al in de West-Vlamingen. Thomas Buffel liet Jordan Lukaku oprukken. De huurling van paars-wit schilderde het leer op het hoofd van Depoitre, 1-0.

Amper vijf minuutjes later sloeg datzelfde huurlingenleger alweer toe. Deze keer was het Canesin die een vrijgeleide kreeg op de rechterflank. Zijn voorzet werd door Mushekwi in doel gekopt, 2-0. Al ging Jeroen Simaeys niet helemaal vrijuit bij het doelpunt. Het Albertpark trok er zich echter niets van aan en zette de feestneus op.

Wereldploegje, Marc?

De Limburgse boeken konden eigenlijk nog voor de koffie gesloten worden. Laszlo Köteles gleed uit bij een corner van Berrier. Het kopballetje van Niels De Schutter hobbelde voorbij de Hongaar in doel. Mario Been bleef al die tijd stoïcijns op de bank zitten. Ook de Nederlander vroeg zich wellicht af wie nu precies titelkandidaat was.

De veldheer probeerde aan de rust voor een schokeffect te zorgen met een driedubbele wissel. Vooral de voorlinie bleek de sigaar. Enkel Jelle Vossen mocht zijn wedstrijd na de pauze vervolmaken. Het bracht echter geen zoden aan de (zee)dijk. Integendeel, het waren The Kustboys die opnieuw voor gevaar zorgden. Mushekwi miste echter een opgelegde kans.

‘Oskaar’ Canesin

Het was uitstel van executie. Op het uur ging Canesin liggen in de zestien. Jérome Efong Nzolo wees – op aangeven van zijn lijnrechter weliswaar – naar de stip. Brouckaert zette de elfmeter simpel om, maar Canesin verdient een nominatie voor onze ‘Oskaar van de Week’. De Braziliaan ging immers heel gemakkelijk neer.

Op die manier doet KVO een uitstekende zaak met het oog op de degradatiestrijd. KRC Genk leek dan weer geen trek te hebben in de koppositie. De Limburgers likken hun wonden na een nul op zes. Ook tegen RSC Anderlecht werd voor de interlandbreak verloren. Wordt OH Leuven volgend weekend het kind van de rekening in de Cristal Arena?

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Berthelin Cedric 90' 7
Luissint Xavier 90' 7
Schmisser Baptiste 90' 8
Brillant FrƩdƩric 90' 8
Lukaku Jordan A 88' 8
De Schutter Niels āš½   90' 7
Brouckaert Yohan āš½ A 90' 7
Berrier Franck 85' 7
Canesin Fernando Matos A 90' 8
Depoitre Laurent āš½   80' 9
Mushekwi Nyasha Liberty āš½ 90' 8
  Bank G Beoordeel
Foket Thomas 10' 6
Van Imschoot Tom 5'  
Hempte Jimmy 2'  
Dessaer Denis -  
Vass ƁdĆ”m -  
Dumesnil JĆ©rĆ©my -  
Sladek Peter -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Kƶteles Laszlo 90' 6
Anele Ngongca 90' 4
Koulibaly Kalidou 90' 4
Simaeys Jeroen 90' 6
Tshimanga Derrick 90' 4
Hyland Khaleem 45' 5
Gorius Julien 90' 4
Camus Fabien 90' 6
Buffel Thomas 45' 4
Vossen Jelle   90' 4
De Ceulaer Benjamin   45' 5
  Bank G Beoordeel
Ojo Kim 45' 4
Kumordzi Bernard Yao 45' 4
Croux Jordy 45' 6
Van Hout Kristof -  
Schrijvers Siebe -  
Walsh Sandy -  
Hamalainen Brian -  
Herbeleef KV Oostende - KRC Genk