chaCharleroi
kvmKV Mechelen
Datum: 29/10/2013 01:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
De Witte knalt Charleroi van hemel naar hel
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De Witte knalt Charleroi van hemel naar hel
Foto: © SC

Charleroi speelde tegen KV Mechelen een 2-2 gelijk. De Carolo's kwamen op een 2-0 voorsprong, maar gaven die aan het eind nog weg. Een penalty in de extra tijd velde het verdict.

Sander De Graeve in Charleroi

De partij in het sfeervolle, want weg lege tweede ring en hallo meer dan 10.000 supporters, Stade du Pays begon aan een aangenaam tempo. Beide ploegen toonden zin om te voetballen en het spel ging goed op en neer. De thuisploeg was het gevaarlijkst via een bedrijvige Pollet. Samen met Kaya zorgde hij voor gevaar in de geel-rode defensie.

Bij Mechelen liet Cordaro zich het meeste opvallen, maar waren de kansen toch van een minder gevaarlijk allooi. Een knal van David Destorme werd door Mandanda over het doel gekeken en Biset kwam in de buurt met een kopbal op de doelman van de Zebra's.

Onvermijdelijke Pollet

Daarna ging de angel wat uit de partij tot vlak voor de koffie. Kebano en Marcq zagen hun poging respectievelijk naast gaan en gekeerd door Pacovski. Vooral de knal van Marcq mocht er zijn. Seth De Witte knalde een vrije trap nog loeihard op de paal. De rust werd gehaald met de brilscore nog steeds op het bord na een niet onaantrekkelijke eerste helft.

Na de rust kwam Mechelen het gretigst uit de kleedkamer. De bezoekers kwamen meteen enkele keren in de buurt van doelman Mandanda. Toch viel even later de goal aan de overkant. Pollet zorgde op de counter voor het spreekwoordelijke deksel op de al even spreekwoordelijke neus.

Kebano is geen Ibrahimovic

Charleroi nam na de goal het commando even over. Neeskens Kebano had iets moois in gedachten. Hij probeerde net als Ibrahimovic een omhaal met de hak. De bal vloog de tribune in. Neeskens is nog een heel eind verwijderd van de Zweed, maar liet wel enkele vermakelijke acties zien.

KV Mechelen kwam uiteindelijk nog dicht bij de gelijkmaker na een schicht van Destorme op vrije trap. De bal ging net naast. Twee kanonskogels op een stilstaande fase waren de grootste kansen voor de Kakkers.

Opnieuw Pollet

Die mochten overigens Seth De Witte nog danken. Hij gooide zich met lijf en leden voor de zekere 2-0 van Pollet. Die laatste zou zich niet gewonnen geven en verstuurde zeven minuten voor tijd een lage voorzet naar de volledig vrijstaande Houdret. De invaller keek nog even goed en werkte onberispelijk af.

Iddi zorgt nog voor spanning, De Witte voor desillusie

Helemaal op het eind maakte Iddi nog de aansluitingstreffer, maar Mechelen leek toch in het zand te bijten. In de laatste minuut van de extra tijd ging Iddi nog neer in de zestien en Wouters wees naar de stip. Seth De Witte miste niet en dompelde het Zwarte Land in rouw.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' 6
François Guillaume 90' 5
Martos Francisco Javier 90' 6
Dewaest Sebastien 90' 7
Willems Steeven 90' 6
Marcq Damien 90' 7
Tormena Ederson 90' 6
Kebano Neeskens 63' 6
Milicevic Danijel   90' 6
Pollet DavidA   88' 7
Kaya Onur A 90' 8
  Bank G Beoordeel
Houdret Kenneth 27' 6
Thiaré Jamal 2'  
Daf Mohamed -  
Vervoort Jonathan -  
Satli Mourad -  
Gnohere Harlem -  
Renard Olivier -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' 6.7
Vandam Jerry 90' 6
Biset Maxime 60' 4.7
De Witte Seth 90' 7
Bateau Sheldon 90' 6.3
Van Damme Joachim 80' 6.7
Kamavuaka Wilson 90' 6.3
Destorme David 90' 7
Cordaro Alessandro 90' 6.3
Mokulu Benjamin 80' 7
Dialiba Diabang Boubacar 90' 6.7
  Bank G Beoordeel
Rits Mats   30' 6
Prodell Viktor 10' 6
Iddi Abdul-Yakuni 10' 8.3
Van Tricht Wannes -  
Trajkovski Aleksandar -  
Biebauw Wouter -  
Michalski Seweryn -  
Herbeleef Charleroi - KV Mechelen

Vooraf