Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Gent haalt uit tegen matig Waasland-Beveren
Sander De Graeve

AA Gent kon dan toch nog eens winnen. In eigen huis werd een matig Waasland- Beveren met 4-1 huiswaarts gestuurd. Destorme kreeg een wel heel lichte gele kaart, maar toen was de match al gespeeld.

Sander De Graeve in Gent

Waasland-Beveren kwam gehavend aan de aftrap in Gent. Coach Van Geneugden moest zijn team op maar liefst vier plaatsen wijzigen. Corstjens, één van de vier nieuwkomers blesseerde zich dan nog bij de opwarming. Rowell mocht starten in zijn plek. Bij Gent waren er geen problemen van die aard. Vanhaezebrouck deed een copy-paste van het wedstrijdblad in Brugge.

Het spel dat we in het begin te zien kregen leek ook op dat van de topper van dit weekend. Fris aanvallend voetbal, geholpen door de onkunde van tegenstander Waasland-Beveren. In de eerste twintig minuten waren de Leeuwen werkelijk nergens.

Depoitre had Raman in de beginfase al de voorsprong op een schoteltje kunnen aanbieden, maar hij ging voor eigen succes. Een gebrek aan efficiëntie konden we Gent uiteindelijk niet aanwrijven in de eerste helft. Het goeie spel bracht te weinig kansen voort. Raman was alweer één van de bedrijvigste op het veld.

Iets over het kwartier werd hij ervoor beloond. Na een knappe bal van Foket, alweer aan een goeie match bezig, kon hij op Coosemans af. Die ging aan de noodrem hangen. Geel en strafschop was het verdict. Een routineklusje voor Milicevic, die de elfmeter perfect in het hoekje trapte.

Emond met een prachtige kopbal

Daarna werden de Buffalo's wat nonchalant en Waasland-Beveren kwam zo dan toch in de wedstrijd. Ook een waarschuwing van Ibou -kopbal op Sels- schudde de thuisploeg niet wakker. Invaller Henkens zag zijn moment aangebroken en zijn perfecte voorzet vond het hoofd van Emond. Een knappe kopbal later stonden de bordjes alweer gelijk.

Het werd dus een gefrustreerd Gent dat de kleedkamers van de Ghelamco Arena opzocht. Ook na de rust waren de eerste kansjes voor de bezoekers, maar gaandeweg nam Gent onder impuls van Milicevic en Raman de match opnieuw in handen. Wat de voorgaande wedstrijden niet lukte, kon nu wel. Gent begon de kansen af te maken.

Depoitre kreeg via Lepoint de bal van Milicevic. Hij hield zijn verdediger even aan de praat en besloot dan eens te draaien en, waarom niet, te schieten. Zijn zevende van het seizoen hing tegen de touwen. Het was nog niet gedaan. Een mooie actie later gaf Milicevic de bal aan Raman, die Coosemans fusilleerde van dichtbij. 3-1 en match gespeeld.

Waasland Beveren kon alle hoop opbergen na een rode kaart voor Destorme. Hij raakte Dejaegere wel, maar een rode kaart was het zeker niet. Daarna kon Raman nog zijn tweede van de avond maken met een stiftertje naast Coosemans. De nasmaak werd zo nog wat zuurder voor de troepen van Ronny Van Geneugden. Gent kon na vier gelijke spelen eindelijk nog eens winnen.