Datum: 28/10/2014 20:30
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Achter de Kazerne
Zulte Waregem komt puntje pakken Achter de Kazerne

KV Mechelen leek lange tijd op weg naar een nieuwe thuisoverwinning via Dalibor Veselinovic, maar in de slotfase kon aanvoerder Karel D'Haene een puntje pakken voor de hekkensluiter. Sammy Bossut redde in de eerste helft al een erg belangrijke strafschop: 1-1.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Trainer Jankovic wou met KV Mechelen de goede thuisreputatie bevestigen met een overwinning tegen hekkensluiter Zulte Waregem. Dat deed de coach met quasi dezelfde namen als in Lierse: enkel Claes mocht in de basis beginnen in plaats van Hanni. De thuisfans hadden een mooie tifo in petto: al 110 jaar dominant in de mooiste stad van het land.

Bij de bezoekers wél veel wissels: Bongonda geblesseerd, Skúlason geschorst, Sylla net vader geworden en Trajkovski (op de bank tegen de ploeg waar hij vorig jaar op huurbasis was) en Labor (zelfs niet in de selectie) te licht bevonden werden vervangen door Aneke, N'Diaye, Overtoom, Aneke en Mendy.

Bossut pakt strafschop, Verboom en lat werken mee

In de eerste helft was de thuisploeg baas in balbezit, al bleef het in het eerste halfuur vooral dubieuze beslissingen regenen in plaats van kansen. Malinwa ging heel erg naarstig op zoek naar een strafschop en kreeg die uiteindelijk ook. Kosanovic ging achter de bal staan, maar Bossut was bij de les en redde knap.

Daardoor gingen we rusten met een al bij al logische brilscore, want beide teams brachten misschien iets te weinig om echt aanspraak te maken op een doelpuntje. Na de rust was dat anders, maar Verboom hield Kosanovic met een kattensprong op de lijn van de 1-0. Even later krulde Matthys een vrije trap op de lat, via De Witte ging ook de rebound onbegrijpelijk naast.

Veselinovic alweer de killer, D'Haene redt puntje

Het was uitstel van executie, want rond het uur kon Veselinovic dan toch de - ondertussen meer dan verdiende - openingsgoal maken. Matthys kwam naar binnen en lepelde de perfecte assist op de voet van de Servische spits, die meteen binnentikte in de korte hoek - Bossut kansloos.

De spits, Cordaro, Rits en Claes kwamen allen nog dicht bij de 2-0 die de doodsteek had kunnen geven aan de hekkensluiter, maar Essevee toonde zich weerbarstig - een sterke Sammy Bossut op kop. En het doelpunt viel aan de overkant. Jorgensen verlengde een corner van Trajkovski tot bij D'Haene, die van dichtbij de gelijkmaker binnenprikte en zo een puntje redde voor de bezoekers. Al schiet met deze 1-1 niemand echt op.