Datum: 31/01/2015 20:00
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Freethiel
Match met twee gezichten en zonder winnaar op de Freethiel

Waasland-Beveren en KV Mechelen hebben 2-2 gelijkgespeeld op de Freethiel. De thuisploeg profiteerde in de eerste helft van de angst van de bezoekers, die het na een donderpreek en met invaller Veselinovic nog half recht wisten te zetten na de koffie.

Aernout Van Lindt in Beveren

Zowel voor Waasland-Beveren als voor KV Mechelen was een overwinning welgekomen: de Waaslanders om het gelijkspel tegen Lierse door te spoelen en zo eindelijk weg te komen van onder die rode streep, voor de bezoekers om zich veiliger te voelen.

De kloof tussen beide teams was immers amper vijf punten voor de wedstrijd begon, dus dat kon twee of acht worden. Brepoels bracht Wilmet meteen in de basis, vele andere nieuwkomers (Vandam, Wolski, Verdier) bevolkten de diverse banken.

Emond maakt er twee tegen onzichtbaar Malinwa

Vorige week maakten de Waaslanders geen verwoestende indruk tegen Lierse, ook thuis tegen KV Mechelen toonden ze bitter weinig in de eerste helft. Maar: de bezoekers waren zo mogelijk nog slapper. Nooit stond iemand vrij tussen de linies, nergens was er een aanspeelpunt, kansen waren er helemaal niet.

En de eerste de beste halve mogelijkheid was voor Emond meteen genoeg om de 1-0 tegen de touwen te prikken. Hij profiteerde van geharrewar in de Mechelse defensie om te scoren. Vlak voor rust mocht hij op reprise, na een strafschopfoutje van Biebauw op Maric - slim uitgelokt.

Hele andere koffie na de koffie

Na de rust zagen we dan weer een herboren Mechelen. Veselinovic kwam in, zag en overwon. Balvast toonde hij zich meester over de defensie van Waasland-Beveren, al na vijf minuten leverde dat de aansluitingstreffer op.

Een vrije trap van Kosanovic leverde een punt op via De Witte, die snoeihard aan de tweede paal binnenknalde. Beide teams probeerden in een veel attractievere tweede helft nog de winst te pakken, maar verder dan 2-2 kwamen we niet meer op de Freethiel. Daar schiet niemand iets mee op in de stand.