Het is toch stiekem ook een beetje afwachten hoe de naam van Davy De fauw aan de Gaverbeek zal worden onthaald. Hij begint weliswaar op de bank.
We zijn er aan begonnen aan de Gaverbeek.
2

Goal
Meteen afgekeurd doelpunt
En het was al bijna 0-1 voor Club Brugge, maar bij het doorkoppen terecht buitenspel.
3
Aan de overkant meteen een goede kans voor de thuisploeg: Cissako besluit iets te zwak om Ryan echt te bedreigen.
5
Club Brugge steekt de neus aan het venster. Castillo kopt terug, De Bock trapt over.
6
En nu een afstandsschot, maar weer geen rechtstreeks gevaar.
8
Aan de overkant kapt Cissako De Bock achteloos makkelijk uit. De voorzet is van mindere makelij.
9
Ekangamene tot bij Trajkovski, maar die raakt in de zestien niet voorbij zijn man. De studieronde duurt voorlopig nog voort op die manier.
11
Ziekenhuispass van Timmy Simons, het thuispubliek kan het wel hebben. Het gaat nu ook eens vol achter de ploeg staan, na 10 minuten zonder veel uitgespeelde kansen.
13
Zulte Waregem speelt vandaag trouwens in een klassieke 4-4-2. Dat is een nieuw gegeven.
15
We zijn een kwartier ver en er is nog niet al te veel gebeurd hier in het Regenboogstadion.
17
SkĂșlason moet daar even de angel uit een gevaarlijke voorzet halen, maar alles koelt zonder te veel blazen.
19
Het blijft voor beide teams zoeken naar een opening. Die komt er voorlopig nog niet.
20:00
De spelers zijn op het veld, de hymne is gepasseerd. We zijn er klaar voor. En u?
22
 Gele kaart voor NicolĂĄs Castillo
Castillo gaat nogal driest te keer tegenover Conté en krijgt de eerste prent van de dag.
22
De vrije trap is een maat voor niets. Ondertussen zijn we alweer aan de overkant, waar de bal ook maar losjes naast de kooi van Bossut dwarrelt.
23
Kent u de Leedse coverband 'Stampen en Dagen'? Niet dat ze hier vandaag zijn, maar wat we de voorbije vijf minuten op het veld zagen had er wel iets van weg. Fout na fout, veel gebakkelei, weinig voetbal.
24
Voor wie minder bekend is met dialecten: Stampen betekent trappen, dagen duwen.
25
Ondertussen Cissako en Conté met goed samenspel. Mechele kan het schot van de rechtsback nog doen afwijken in corner.
26
De sfeer komt er nu toch volledig in. Lestienne mankebeent, het spel gaat verder. De voorzet komt net niet tot bij Sylla, in de tweede fase is ook Plet net niet op de afspraak. Sobota haalt dan maar Ekangamene neer, vrije trap op een leuke plek.
27
De vrije trap van Trajkovski gaat half door de muur, waar SkĂșlason & co niet kunnen afdrukken. Daarna trapt Sylla van dichtbij meters naast.
29
Halfuurtje ver, nog geen doelpunten
We blijven voorlopig wachten op het eerste doelpunt aan de Gaverbeek. Lestienne vergeet de bal echter helemaal.
30
Daar is Lestienne opnieuw. Hij legt de bal af richting Menegazzo, die van de bal wordt gezet door twee Essevee'ers. Aan de overkant een zwak schotje van Sylla. De vlam in de pan, maar de brilscore staat na een halfuur.
31
D'Haene gaat leunen bij Castillo en krijgt de fout tegen. De spits van Club Brugge reageert nogal furieus en moet opletten: hij heeft al geel en moet nu op reprimande bij Wouters.
31
D'Haene geeft wat knullig een corner weg. Die levert echter geen gevaar op.
32
 Gele kaart voor Ibrahima Sory ContĂ©
Hands van Conté. Volgens de ref breekt hij daarmee een aanval af, dus geel. Terecht?
34
Een niet-gefloten fout begint de gemoederen nog wat meer te beroeren. De vrije trap is uiteindelijk voor blauw-zwart. Via Lestienne komt de voorzet er goed uit, maar Mechele kopt over.
36
Aan de overkant speelt Sylla zichzelf even vrij. Het schot gaat echter over en naast.
37
 Gele kaart voor Mamatou N'Diaye
Foutje op Sobota. Wouter checkt even met de vierde ref wie het was en geeft N'Diaye geel.
39
De match blijft in evenwicht, maar echt veel zit er dus ook niet in. Sylla zet zich nog eens door, maar kan niet voorbij Mechele.
40
Nu gaat ook Simons eens goed door, maar hij komt zonder kaart weg. De gemoederen staan wel onder spanning, derbysfeer - toch wel.
42
Conté toont wat hoogstandjes, maar geeft dan een al te zwakke doorsteekbal.
44
Verboom en Trajkovski zien het spel goed en verleggen op Conté. Scherpe, leuke voorzet, maar Sylla kan niet koppen.
45
We kabbelen richting rust.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:06
Daar zijn de spelers terug voor de tweede helft. Op het eerste zicht geen wissels.
46
En we zijn er terug aan begonnen. Krijgen we na de koffie wél voetbal? Meteen corner voor de thuisploeg, dat wel.
46
Conté tot bij Sylla, meteen opnieuw een hoekschop, want diens kopbal wijkt nog af.
48
Brengt tweede helft soelaas?
We gaan op zoek naar een doelpunt in het Regenboogstadion. Voor de rust gebeurde dat niet, wat mogen we nog verwachten?
49

Goal
Doelpunt van NicolĂĄs Castillo (Brandon Mechele)
Eviva Castillo knalt uit het bezoekersvak. De aanvaller heeft een kopbal in doel weten te verlengen en zo Club Brugge op 0-1 gezet.
51
Club Brugge op voorsprong via Castillo
Lang hebben we er na de rust niet op moeten wachten. Via een hoekschop zijn de bezoekers op voorsprong gekomen. Aan de thuisploeg nu om te reageren.
52
Exemplarisch: Verboom wacht een halfuur alvorens in te gooien, Conté laat de bal slippen.
53
Aan de ene kant toont Castillo zich nog eens, door voorbij een vallende D'Haene te gaan, aan de overkant een schot van Trajkovski. Beiden weinig doeltreffend.
55
Alweer een halfslachtige poging van Conté. Het blijft voorlopig zoeken voor de thuisploeg, die nu wel moet gaan komen door de achterstand.
56
Tot twee keer toe bijna Castillo. Eerst mist hij zijn schot, daarna kan hij net niet binnenkoppen.
58
Conté nu wel slim en lang genoeg gewacht alvorens Cissako te bereiken. Die legt terug, de voorzet van Conté is dan iets minder. Wel een corner, waar de bal iedereen letterlijk passeert.
60
Een uur ver, de thuisploeg gaat iets nadrukkelijker op zoek naar een gelijkmaker. Nog een halfuur heeft Dury om iets uit de hoed te toveren.
61
Makkelijk zal dat echter niet worden: Bongonda en CacérÚs zitten niet op de bank, Naessens en Benteke zijn ook onbeschikbaar. Offensief gezien is enkel Aneke een optie om het verschil nog te maken.
63
Een vrije trap van Trajkovski komt aan de tweede paal te scherp om er een kop tegen te zetten. Bijna was SkĂșlason er om binnen te knikken.
65

Goal
Doelpunt van Glynor Plet (Aleksandar Trajkovski)
Glynor Plet mist de opgelegde kans niet. Van op een metertje van doel kan hij de voorzet van Trajkovski tegen de touwen drukken. Alles te herdoen met nog 25 minuten op de klok.
66
1-1 via Plet, alles te herdoen
Zulte Waregem neemt het heft nu in handen. Het droomt klaarblijkelijk van meer dan een puntje. Via Sylla een nieuwe poging.
68
Essevee haalt er een corner uit, maar Conté kan of durft niet trappen.
70
Castillo en Vazquez blijven ondertussen misbaar maken. Zeker Castillo moet toch echt gaan opletten als hij niet naar de douches wil.
72
Sobota plots alleen voor doel, maar afgefloten. En bovendien ook afgefloten.
73
Storm (en vooral De fauw) staan klaar om in te vallen. Voor die laatste is het een kwartiertje om zich te bewijzen aan 'zijn' Gaverbeek.
75
Een fluitend striemconcert gemengd met applaus bij de wissel van De fauw. Gemengde reacties, meer kunnen we er niet van zeggen.