Datum: 10/08/2014 20:00
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem en Club Brugge delen de punten in weinig beklijvend duel

Zulte Waregem en Club Brugge hebben de punten gedeeld in een weinig beklijvend duel. Beide teams scoorden een keer in een duel dat vooral op het middenveld werd uitgebikkeld. Anderlecht is zo alleen leider, Westerlo en Club Brugge staan op twee, Essevee moet het stellen met 4 op 9.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem en Club Brugge mochten speeldag drie afsluiten met een duel aan de Gaverbeek. Blauw-zwart kon profiteren van het puntenverlies van Standard en Westerlo om enkel met Anderlecht aan kop te komen, Zulte Waregem kon dan weer op gelijke hoogte van Brugge komen.

Speciale match voor De fauw

Zowel Francky Dury als Michel Preud'homme brengen vier nieuwe spelers in hun elftal na de Europese trip. Verboom, Cissako, Skúlason en Plet maakten hun opwachting. Bij Club zagen we Mechele, Vazquez en Lestienne als verse krachten.

En ook Meunier mocht starten op rechtsback. Voor Davy De fauw - op de bank gestart en een kwartier voor tijd ingebracht onder een mix van applaus en gefluit - was het een zeer speciaal duel: hij speelde tot vorig seizoen nog als skip van Essevee, maar koos deze zomer voor een avontuur bij zijn eerste liefde Club Brugge.

Meteen afgekeurde goal

Al na een minuut sloeg het noodlot voor Essevee ei zo na terug toe. Na snelle tegendoelpunten thuis en in Soligorsk, alsook het doelpunt van Dutra na 26 seconden op Daknam, was het nu Lestienne die snel de touwen bol zette. Geluk bij een ongeluk: de lijnrechter had buitenspel gezien na het doorkoppen van Engels, al was daar bij het scherp analyseren van de beelden niets aan.

Het vervolg van de match was veel minder: het spel verviel in gebakkelei op het middenveld, zonder echt grote kansen. Beide ploegen probeerden wel, maar echt gevaarlijk was het allemaal niet.

Wel prijs na rust

Na rust kregen we wel doelpunten. Al vijf minuten na de koffie kreeg werd een verlengde kopbal van Mechele tegen de touwen geprikt door Castillo. Meteen het signaal voor de thuisploeg om er toch nog iets van te gaan maken, al lukte dat meteen na het tegendoelpunt nog niet.

De 4-4-2 van Dury begon wel steeds beter te renderen en er kwamen ook wat kansen. Halfweg de tweede helft wist Plet een van die kansen tegen de touwen te drukken van dichtbij. Anoniem, maar wel goed voor een doelpunt. 1-1, meteen ook de einstand al kwamen beide ploegen nog een paar keer hun neus aan het venster steken. Blauw-zwart staat nu samen met Westerlo op plek 2 met 7 op 9, Essevee volgt op drie punten.