Datum: 09/08/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse en Mouscron-Peruwelz houden elkaar in evenwicht na matige match
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Lierse en Mouscron-Peruwelz houden elkaar in evenwicht na matige match
Foto: © Photonews

Op het Lisp kregen we lang geen mooi voetbal te zien, maar toch verschenen er vier goals op het scorebord. Een goeie zaak voor promovendus Mouscron- Peruwelz. Beide ploegen tellen nu vier op negen.

Sander De Graeve in Lier

Voor de thuiswedstrijd tegen Mouscron-Peruwelz kon Lierse-coach Stanley Menzo niet rekenen op zijn centrale duo Swinkels-Buysens. Centraal achterin mochten El Messaoudi en Bensebaini, allebei nog maar negentien, het proberen. De bezoekers kozen voor hetzelfde team dat Waasland-Beveren versloeg.

Het werd al snel duidelijk dat we geen grootse wedstrijd te zien zouden krijgen op het Lisp. Beide ploegen speelden slordig en konden de bal amper in de eigen rangen houden. Lierse had het overwicht, maar moest opletten voor een compact counterend Mouscron-Peruwelz.

De meest bedrijvige bij de bezoekers luisterde naar de naam Steeven Langil. De linksbuiten zorgde met zijn snelheid voor problemen achterin bij de Pallieters. Gelukkig voor de thuisploeg stond zijn kanon niet zo goed gericht. Bij de thuisploeg moest het vooral van Wanderson komen in de beginminuten.

Een lijn in het spel zat er niet, maar Lierse kwam vlak voor de koffie toch verdiend op voorsprong. Bourabia kreeg een magistrale bal van El Messaoudi en kapte zich voorbij zijn man. Keita nam over en knalde zijn derde van het seizoen voorbij Pierrick Cros.

Wereldknal van Vandendriessche

Na de koffie kwam Mouscron-Peruwelz iets nadrukkelijker opzetten, maar echt grote kansen kregen de bezoekers niet. De grootste werd meteen naast gefrommeld door Kévin Vandendriessche. Net toen we wilden schrijven dat hij niet als eerste in de rij stond toen de traptechniek werd uitgedeeld, verraste hij ons helemaal.

De kapitein tekende voor een vlam in de linkerkruising. Doelman Igor Berezovskyi kon er enkel naar kijken. Die van Mouscron gingen na de gelijkmaker overigens duchtig tijd winnen. Michel, zowat de enige die er niets kon aan doen, kreeg er geel voor. Hij dacht dat Van De Velde wou dat hij de bal iets meer naar achter legde, maar kreeg tot zijn verbazing het karton onder de neus.

Lierse probeerde meer druk naar voor te zetten na de gelijkmaker, maar het was Mouscron-Peruwelz dat op voorsprong kwam. Delacourt kopte een mooie vrije trap tegen de netten. De centrale verdediger zette de bezoekers zo een kwartier voor tijd haast op rozen. Mouscron-Peruwelz kon rustig de kat uit de boom kijken.

Dat was echter buiten een plots geïnspireerd Lierse gerekend. Bourabia, voor het overige amper gezien, bracht de Pallieters langszij met een erg knappe kopbal. Hij kopte het leer in een boogje over doelman Cros. Na die late gelijkmaker verging de partij wat in onnodige overtredingen. Beide ploegen hielden elkaar, ook in het klassement, in evenwicht.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Berezovskiy Igor 90' 1
Traoré Hamari 90' 1
Bensebaini Rami 90' 1
El Messaoudi Ahmed 90' 1
Hanin Florent A 90' 1
Sayed Ahmed 71' 1
Wils Thomas 90' 1
Bourabia RachidA 90' 1
Losada Hernan 90' 1
Keita Alhassane 90' 1
Maciel Sousa Campos Wanderson 90' 1
  Bank G Beoordeel
Vellios Apostolos 19' 0
Kasmi Faysel -  
Goris Nathan -  
Tahiri Anas -  
José da Luz Correia Curto Manuel -  
Ngawa Pierre-Yves -  
Hafez Ramadan Karim -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Cros Pierrick 90' -
Peyre Thibault 90' -
Mezague Teddy 90' -
Delacourt Benjamin 90' -
Monteyne Pieterjan   90' -
Vandendriessche Kévin 90' -
Dingome Tristan 65' -
Michel Julian   90' -
Diaby Abdoulay A 90' -
Badri Anice 90' -
Langil Steeven 90' -
  Bank G Beoordeel
Pennacchio Sébastien 25' -
Gano Zinho -  
De Vlamynck Patrick -  
Houzé Jérémy -  
Perez Nicolas -  
Verstraete Birger -  
Boli Kévin -  
Herbeleef Lierse SK - Moeskroen

Vooraf