cerCercle Brugge
kvoKV Oostende
0-1
Datum: 09/08/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
KV Oostende heeft aan één snelle counter genoeg tegen onmondig Cercle
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
KV Oostende heeft aan één snelle counter genoeg tegen onmondig Cercle
Foto: © Photonews

KV Oostende heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. De kustploeg had op bezoek bij Cercle Brugge genoeg aan één razendsnelle counter in de eerste helft. Een onmondig Cercle is na drie speeldagen nog steeds op zoek naar een eerste zege.

Timothy Collard in Brugge

Zowel Cercle Brugge als KV Oostende had nood aan een overwinning. Cercle beschikte voor aanvang van deze speeldag over twee punten, terwijl de kustploeg nog geen enkel punt sprokkelde. Staelens hield vast aan zijn ploeg, al moest Buyl wel de geschorste Godee vervangen. Vanderbiest stuurde dezelfde elf als vorige week tegen Anderlecht de wei in.

Één razendsnelle counter volstaat voor KVO

Het was KV Oostende dat het spel in de aanvangsfase naar zich toe trok. De mannen van Fred Vanderbiest lieten de bal rustig rond gaan, terwijl Cercle er achteraan moest hollen. Veel kansen leverde dat niet op, al was Coulibaly er dicht bij met een kopbal na een prima vrijschop van Berrier.

De thuisploeg moest het spel veel en veel te vaak ondergaan, maar KVO sprong dan weer veel en veel te onzorgvuldig om met de mogelijkheden. Zo vond Coulibaly tot twee maal toe Werner op zijn weg en waren de stilstaande fases met Berrier niet altijd een succes.

Cercle Brugge leek aan het einde van het eerste bedrijf de touwtjes in handen te nemen, maar wie dat dacht kwam al snel bedrogen uit. Na een snelle omschakeling bracht Werner in eerste instantie redding op de poging van Ruiz, maar op de inzet van de goed gevolgde Berrier was de groen-zwarte goalie kansloos: 0-1, meteen ook de ruststand.

Staelens grijpt in tijdens de pauze

Lorenzo Staelens was allesbehalve tevreden over zijn team, en tijdens de rust greep de coach van de Vereniging dan ook meteen in. Sukuta-Pasu en Valcke kwamen in de ploeg voor D’Haene en Buyl. Cercle begon gretig, maar herviel al gauw in zijn oude gewoonten.

De passing was té slordig en in de zone van de waarheid – als het daar al eens opdook – was Cercle onmondig. De gretige Valcke toonde flitsen van zijn talent, maar het was te weinig om de ervaren defensie van het Weireldploegsje aan het wankelen te brengen.

Oostende graaft zich in, Cercle vindt geen antwoorden

KVO kwam er zelf minder uit dan in de eerste helft, maar daar hadden de bezoekers geen moeite mee. Cercle bonkte naarmate de wedstrijd vorderde nadrukkelijker op de deur, maar die zat stevig op slot.

De aalvlugge Ruiz was langs de overkant dicht bij de geruststellende 0-2, maar vanuit een scherpe hoek besloot de Costa Ricaan op Werner. Plots ging het dan snel. Het ging meteen naar het zestienmetergebied van Ovono, waar Sukuta-Pasu iets moois in gedachten had. De Duitser voerde alles prima uit, maar zag zijn volley afgeblokt worden.

Oostende plooide helemaal terug met maar één doel voor ogen: de nipte voorsprong vasthouden. Dat lukte de troepen van Vanderbiest ook en zo hebben ze hun eerste overwinning van het seizoen beet. Cercle daarentegen blijft achter met 2 op 9 en neemt het in de komende twee matchen op tegen Club Brugge en Lokeren.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef 78' -
Dussenne Noë 90' -
Bourdin Pierre 90' -
N'Diaye Ismaïla 90' -
Smolders Tim 90' -
Bacelic-Grgic Stipe 90' -
Buyl Stephen 45' -
Kabananga Junior 90' -
D'Haene Kristof 45' -
  Bank G Beoordeel
Sukuta-Pasu Richard 45' -
Valcke Sam 45' -
Buysse Bart   12' -
De Kegel Dennes -  
Van Damme Miguel -  
Van Roose Karel -  
Van Acker Thibaut -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ovono Didier 90' -
De Schutter Niels 90' -
Brillant Frédéric 90' -
Schmisser Baptiste 90' -
Lukaku Jordan 90' -
Jali Andile Ernest 90' -
Siani Sébastien 90' -
Berrier Franck 88' -
Canesin Fernando Matos 65' -
Coulibaly Elimane 74' -
Ruiz Barrantes John Jairo   90' -
  Bank G Beoordeel
Wilmet Jonathan 25' -
Ruytinx Bjorn 16' -
Jonckheere Michiel 2'  
Coussement Niels -  
Dumesnil Jérémy -  
Hoefkens Carl -  
Hempte Jimmy -  
Herbeleef Cercle Brugge - KV Oostende

Vooraf