Datum: 10/08/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Lotto Park
Mitrovic zorgt voor enig hoogtepunt in slaapverwekkend spektakel
Mitrovic zorgt voor enig hoogtepunt in slaapverwekkend spektakel
Foto: © Photonews

Anderlecht-Charleroi: 1-0 Mitrovic. Voila, we hebben de samenvatting van de wedstrijd zo goed als gegeven. De rest was een opeenstapeling van slechte passes en een festival van slordigheden. En Charleroi, dat deinde mee op het slaapverwekkende tempo van de landskampioen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Als we Besnik Hasi een raad mogen geven: haal die roze truitjes niet te snel meer boven in het eigen Astridpark. De Kosovaar heeft het zelf niet zo begrepen op het kleurtje en de fans lieten bij het uittrekken van de opwarmingstruitjes ook weten wat ze erover denken: "Allez les mauves et blancs", werd er luidskeels gezongen. Maar ja, ref Lardot vond dat het paars en wit te veel leek op het zwart en wit van Charleroi en Anderlecht deed als thuisploeg een toegeving.

Mitrovic-Cyriac, er hapert iets

Het zal er wel niets mee te maken hebben, maar Anderlecht voetbalde die eerste vijfenveertig minuten zoals het half vorig seizoen afwerkte: loom, inspiratieloos  en verstoken van enige creatieve inbreng. De linies speelden te ver uit elkaar en Charleroi had een sterk blok neergezet achteraan.

Tussen het middenveld en de aanval gaapte soms een gat van dertig meter. De bedoeling is dat of Cyriac of Mitrovic zich laten afzakken om als doorgeefluik te dienen, maar hoeveel keer Hasi ook fulmineerde dat de twee dichter bij elkaar moesten spelen en de bal moesten gaan vragen, geen van beide had de boodschap begrepen.

Een slaapverwekkende eerste helft die op slag van rust ineens opgeschrikt werd. Met een goal zowaar! Wie anders dan Aleksandar Mitrovic kreeg zijn hoofd nog tegen een voorzet van N'Sakala. Een fantastische kopbal, maar wel het enige goeie die eerste helft. Op schema, maar wat een flauw voetbal!

Zelfs niet beter met Suarez

En die tweede helft bracht niet veel beterschap. Hasi moest zijn technisch ingestelde spelers van de bank halen om het publiek tevreden te stellen. Suarez dus, maar ook Kabasele, die de voorbije wedstrijden punten heeft gescoord hij zijn coach. En die bij de beloften heel vlot de weg naar doel vindt.

Maar ook met de twee gevleugelde aanvallers erbij liep het al krakend en piepend. Simpelweg omdat ze ook niet aangespeeld werden naar behoren. Zoveel afval hebben we sinds die mottige periode vorig seizoen niet meer gezien bij paars-wit. Charleroi dreigde één keer met een schot van Marcq, maar Proto bevestigde dat hij terug is. 

Negen op negen, maar veel positieve zaken zal Besnik Hasi niet opgemaakt hebben uit deze wedstrijd. Daarmee wordt nog maar eens bevestigd wat hij al eerder zei: "Anderlecht is nog niet klaar."

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 6
N'Sakala Fabrice A 90' 6
Mbemba Mangulu Chancel 90' 6
Nuytinck Bram 90' 6
Deschacht Olivier 90' 6
Najar Rodriguez Andy Aryel 82' 6
Tielemans Youri 90' 6
Milivojevic Luka 60' 5
Praet Dennis 90' 7
Mitrovic Aleksandar 90' 6
Cyriac Gohi Bi 60' 5
  Bank G Beoordeel
Kabasele Nathan 30' 5
Suarez Matías 30' 5
Dendoncker Leander 8'  
Kljestan Sacha -  
Acheampong Frank Opoku -  
Kaminski Thomas -  
Bastien Samuel -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' -
François Guillaume   90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
N'Ganga Francis 72' -
Ndongala Dieumerci 65' -
Marcq Damien 90' -
Diandy Cristophe 82' -
Tainmont Clément 90' -
Fauré Cédric 90' -
Kitambala Lynel Darcy 90' -
  Bank G Beoordeel
Kebano Neeskens 25' -
Marinos Stergos 18' -
Rossini Giuseppe 8'  
Penneteau Nicolas -  
Houdret Kenneth -  
Saglik Enes -  
Willems Steeven -  
Herbeleef Anderlecht - Charleroi

Vooraf