Reactie Anderlecht moet veel beter: "Punten primeren nu"

Anderlecht moet veel beter: "Punten primeren nu"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een collectief zwakke prestatie leverde Anderlecht af tegen Charleroi. Bij de 'roze hemden' is het devies echter duidelijk: de punten zijn het belangrijkste.

Johan Walckiers in Anderlecht

Al te veel kansen voetbalde Anderlecht niet bij elkaar. Daarvoor ging het allemaal te steriel. "En het tempo lag veel te laag", bevestigde Bram Nuytinck. "Het was een slechte match, maar het is belangrijk dat we die nu ook winnen. Het is het begin van de competitie en dus zijn we nog niet klaar."

Van Buyten en Defour hebben juiste profiel

Geduld dus, maar met de Champions League die met rasse schreden nadert, lijkt dit wel problematisch. "We hebben versterking nodig", weet Silvio Proto. "We hebben momenteel geen leiders. Van Buyten en Defour kunnen dat wel zijn. Zij hebben het juiste profiel."

Maar Proto zag ook positieve punten. "De verdediging stond goed en we hebben de nul gehouden. Daar trek ik me aan op, maar de circulatie moet veel en veel beter", treedt Proto zijn ploegmaat bij. Dit is een jonge ploeg en die kan zulke dagen hebben."

Fabrice N'Sakala vraagt dan ook om nog wat tijd. "We gaan hard werken om beter te worden, maar daar hebben we nog een poosje voor nodig. Zolang we de punten pakken, is het wel in orde. Maar het niveau moet hoe dan ook omhoog."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties