Datum: 09/08/2014 18:00
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
Kortrijk pakt drie punten op een diefje Achter de Kazerne

KV Kortrijk is de drie punten komen wegkapen Achter de Kazerne. Wegkapen mag je best letterlijk nemen: tot minuut 68 was de thuisploeg veruit de sterkste. Via Pavlovic en Marusic - met tussendoor twee keer geel voor De Petter - won Kortrijk alsnog: 1- 2.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Yves Vanderhaeghe trok met een 0 op 6 richting KV Mechelen. De coach van de Veekaa maakt zich nog geen zorgen, omdat er bij beide verliesbeurten wel wat meer in zat. Toch was het hoog tijd om punten te pakken en daarvoor kon hij eindelijk terug rekenen op Teddy Chevalier, die meteen in de basis mocht starten.

KV Mechelen verloor vorige week met 3-1 in Gent, maar Jankovic vond de prestatie van zijn team voldoende en koos ervoor om met de zelfde elf namen te starten. De match begon met een eerbetoon aan de overleden vader van Dalibor Veselinovic, hij is al afgereisd naar zijn land van herkomst en zat dus niet in de ploeg.

Nerveus begin, domme penalty

Het begin van de vooravondwedstrijd was bijzonder nerveus te noemen: in het eerste kwartier hadden we al fouten genoeg gezien voor een normale 90 minuten. Fouten als in slordigheden, maar ook als in overtredingen: twee gele kaarten in een mum van tijd ook, zeker die van De Petter zou later in de match nog zijn belang krijgen.

De thuisploeg was baas, maar Malinwa deed met dat overwicht aanvankelijk te weinig. Alle schoten werden afgeblokt en waren door de band genomen gewoon niet gevaarlijk genoeg. De beste kans was voor Matthys na een slechte terugspeelbal van També op Keet, maar hij besloot naast.

Op het halfuur kwam Mechelen alsnog op voorsprong. Vanop de stip weliswaar, want Mulemo beging hands op een ongevaarlijke voorzet van Claes: erg domme manier van een strafschop weggeven, maar daar heeft Kortrijk dit seizoen ervaring mee. Kosanovic aarzelde niet en trapte de bal tegen de touwen.

Kortrijk zet het na rust recht

Na de 1-0 zagen we niet veel meer in een al bij al toch slappe eerste helft, na de koffie hetzelfde spelbeeld: de thuisploeg baas op voetballend gebied, zonder echt al te veel grote kansen te genereren. En de bezoekers? Loerend op een mogelijkheid en vooral niet te snel in paniek rakend.

Halfweg de tweede helft veranderde de wedstrijd helemaal van inslag op twee minuten: eerst kon Pavlovic na een mooie actie, met fake schot, door het Mechelse bos der benen de 1-1 voorbij Pacovski schieten. Even later kregen Santini en De Petter na een opstootje beiden geel, voor De Petter meteen de uitsluiting.

Lang duurde het niet voor de bezoekers optimaal profiteerden: via een enig mooie knal van Marusic kwamen de bezoekers tien minuten voor tijd op voorsprong. Mechelen probeerde nog, maar kon niets meer terugdoen. De Kortrijkzanen pakken zo - tegen de gang van het spel in - drie belangrijke punten en komen naast Mechelen in de stand met 3 op 9. De eerste punten ook van Yves Vanderhaeghe als hoofdcoach.