John Jaïro Ruiz, de Luis Suarez van KV Oostende: "Ik kan nog beter"
Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
John Jaïro Ruiz, de Luis Suarez van KV Oostende: "Ik kan nog beter"
Foto: © Photonews

John Jaïro Ruiz lijkt zich hoe langer hoe meer in zijn sas te voelen bij KV Oostende. De Costa Ricaan wordt een jaartje gehuurd van LOSC Lille en kan zich dit seizoen wel eens tot één van de smaakmakers in de Jupiler Pro League ontpoppen.

Timothy Collard in Brugge

Ruiz liet tegen Anderlecht al flitsen van zijn talent zien, en op bezoek bij Cercle Brugge ging de vinnige en vooral pijlsnelle winger op dat elan verder. “De groep heeft me goed onthaald en ik begin me langzaam aan écht op mijn gemak te voelen”, steekt de Costa Ricaan van wal in vloeiend Frans.

Met de 0-1-zege op het veld van Cercle Brugge is de nul ook weg van de tabellen. “Dat is goed voor het vertrouwen en we moeten al het goede nu meenemen naar de volgende match. Dat het doelpunt tot stand komt dankzij mij? Het is niet enkel mijn verdienste. Franck moet de bal nog altijd binnentikken, hé”, blijft de 20-jarige buitenspeler heel bescheiden.

"Dit is nog niet de beste Ruiz. Ik hoop dat ik voor meer doelpunten kan zorgen"

De beste John Jaïro Ruiz hebben we evenwel nog niet aan het werk gezien. “Neen, dat denk ik niet. Op fysiek vlak zet ik grote stappen en ik hoop dat ik voor meer doelpunten kan zorgen. Met de matchen die eraan komen wil ik me alleen maar verder blijven ontwikkelen. Iedereen mag meer van mij verwachten.”

Vorig jaar moest Ruiz zich bij Lille tevreden stellen met één basisplaats en zeven invalbeurten. Een uitleenbeurt was dan ook ontzettend welkom. “Ik wilde meer spelen en daar kreeg ik bij Lille de kans niet toe. De Franse competitie staat vanzelfsprekend nog een stap verder dan de Belgische. Alles gaat er veel sneller aan toe.”

Als het even kan hoopt de Costa Ricaan zich tot de Luis Suarez van het Albertpark te ontpoppen. “Robinho is mijn idool, maar in Europa is dat toch Luis Suarez op dit moment. Wees gerust, bijten zal ik niet doen. (lacht) Maar zijn explosiviteit en de manier waarop hij doelpunten scoort, dat is iets om naar op te kijken”, besluit Ruiz.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties