Reactie Hanin bracht Lierse terug langszij met assist: "We zijn de morele winnaar"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Hanin bracht Lierse terug langszij met assist: "We zijn de morele winnaar"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zag er goed een kwartier voor affluiten helemaal niet goed uit voor Lierse. De Pallieters stonden in eigen huis met 1-2 in het krijt tegen Mouscron-Peruwelz. Linksachter Hanin redde de thuisploeg met een perfecte voorzet op Bourabia, die bedankte met de gelijkmaker.

Sander De Graeve in Lier

"Na de 1-2 dacht ik inderdaad dat het moeilijk zou worden. Ik was blij met de reactie van onze ploeg. Zo'n jonge ploeg als de onze laat op zo'n moment wel eens het hoofd hangen. We gingen er echter vol voor en kwamen terug. Dit is geen overwinning, maar telt als een zege op het mentale vlak."

De piepjonge verdediging van de Lierenaars hield al bij al redelijk stand tegen Mouscron-Peruwelz. "Aan die eerste goal konden we niet zoveel doen, ook al mag je de bal eigenlijk nooit centraal ontzetten. We hebben onze match gespeeld en de tegenstander kreeg niet zoveel kansen. Voor een jonge verdediging deden we het goed."

Dat we achterin allemaal Frans spreken is een voordeel

Met een jonge verdediging kan de coaching al eens te wensen overlaten, maar ook daar waren geen grote problemen, volgens Hanin. "We spreken allemaal Frans, dat is al een voordeel", lacht de linksachter. "Verder hebben we ook nog de coach die ons van aan de zijlijn nog extra consignes kan meegeven.

Lierse telt vier punten uit drie wedstrijden. "Daar ben ik matig tevreden mee, tegen Brugge verdienden we een punt. Ach, het is beter om aan het begin van het seizoen vier punten te hebben dan geen. Het seizoen is nog lang."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties