Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge pakt eerste overwinning tegen onzichtbaar KV Mechelen
Manuel Gonzalez

Club Brugge heeft de eerste overwinning van voetbaljaargang 2015 - 2016 beet. De West-Vlamingen namen in het eigen Jan Breydelstadion relatief gemakkelijk de maat van KV Mechelen. Het werd 3-0. De bezoekers nemen met nul op zes een valse start.

Cédric De Volder en Aernout Van Lindt in Brugge

• Michel Preud'homme spaarde enkele jongens voor de CL-partij van woensdag
  • Eerste blauw-zwarte overwinning in vier officiële wedstrijden
  • KV Mechelen hoopt op PO1, maar begint met nul op zes

"De kwalificatie voor een Europese poule is nu prioriteit", klonk het de voorbije dagen bij Club Brugge. En dat was te merken aan de opstelling van blauw-zwart: geen Victor Vazquez of Tom De Sutter, wel Tuur Dierckx en Obbi Oulare.

Monopolie zonder kansen

Had je een kaartje gekocht en op goed voetbal gehoopt? Dan kwam je alleszins bedrogen uit. Club Brugge had dan wel van meet af aan een monopolie op de bal, maar uitgespeelde kansen waren niet in dat pakket vervat.

Jean-François Gillet ging twee keer gruwelijk naast de bal, Oulare en Ruud Vormer vergaten te profiteren. We hadden onze papieren al weggemoffeld, maar op slag van rust viel er dan toch een doelpuntje uit de lucht.

Paulussen en De Witte doen licht uit

Oscar Duarte besloot zijn kans te wagen van op een dikke twintig meter. Iedereen zag het leer al richting cornervlag gaan, behalve... Laurens Paulussen. De 25-jarige verdediger stak er (letterlijk) een voetje tussen en gaf zijn eigen doelman het nakijken, 1-0.

Na de koffie deed Malinwa zichzelf helemaal de das om. De ingevallen Diaby snelde weg van Seth De Witte. Laatstgenoemde besloot een strafschop weg te geven. Een koud kunstje voor de voormalige topschutter van Royal Mouscron Péruwelz, 2-0.

Laat die Grieken maar komen?

Club voetbalde eindelijk - al duurde het amper een minuutje of vijf - vrijuit en ging vlotjes door de witte verdediging. Tuur Dierckx duwde de 3-0 eenvoudig tegen de touwen, terwijl Oulare nummer vier onbegrijpelijk naast een lege kooi stuurde.

Laat Panathinaikos woensdag maar komen? Ja, we gebruiken bewust een vraagteken. Club tankte met deze eerste overwinning zeker een broodnodige dosis vertrouwen, maar overtuigend voetbal zagen we nog niet. Al maakt dat nu eventjes bitter weinig uit...