Gorius mag de bal in het pak gooien. Wat doet hij dat slecht, in de handen van Dutoit.
De Genkse defensie moet alles in het werk stellen om Mbombo in de zestien van een huizenhoge kans te houden.
Buffel dwingt de eerste corner van de match af.
Gevaarlijk standje in de zestien van STVV, maar uiteindelijk kan Dutoit het leer oprapen.
11

Goal
Doelpunt van Edmilson (Mamadou Bagayoko)
GOAL! STVV op voorsprong! Kabasele verliest de bal aan de middenlijn. Bagayoko zet zich door en legt de bal terug. Edmilson trapt mooi in het hoekje voorbij Köteles.
14
STVV zet zich door, ook na de voorsprong. Köteles moet een zwabberbal pakken.
17
Köteles trapt de bal zomaar in de voeten van Ono. Een strakke voorzet van Dompe wordt weggekopt.
18
Dompe op de lat!
Dompe met een fantastische knal op de lat! Prachtig schot en Genk komt heel goed weg.
20
Een voorzetje van Castagne in de handen van Dutoit. Het spel gaat op en neer, maar de thuisploeg is wel de betere op dit moment.
21
Buffel wordt alleen weggestuurd. Hij verliest de bal en verovert die dan opnieuw en gaat dan neer. Geen penalty, maar hij krijgt wel een geel karton van Van de Velde.
21
 Gele kaart voor Thomas Buffel

24
En zo is STVV virtueel leider op dit moment. Wie had dat kunnen denken.
27
Vrije trap Edmilson in het pak, maar Genk kan wegwerken.
30
Opnieuw een prima voorzet en bijna kon Edmilson op doel koppen.
31
Gorius gaat neer na een duwtje in de zestien maar opnieuw geen penalty. Wel een corner voor Genk.
31
 Gele kaart voor Siebe Schrijvers
Schrijvers gaat aan de noodrem hangen en pakt heel terecht geel.
33
Mooie actie van Rherras die zo een corner afdwingt.
34
 Gele kaart voor Victorien Angban

35
Dutoit houdt STVV op voorsprong
Een geweldige knal van Dewaest en Dutoit moet alles uit de kast halen om STVV op voorsprong te houden.
36
Vrijschop Schoofs aan de zijkant van de zestien. Köteles lost de bal, maar het leek ons een fout op de doelman. De ref laat begaan en Genk kan maar net de 2-0 verhinderen.
39
Leuke poging van Mbombo die een lob probeert, maar Köteles staat goed opgesteld.
43
Dikke kans voor STVV. De bal komt aan de tweede paal bij Erichot maar die talmt net te lang om af te werken en verliest dan het duel.
45
Buyens met een volledige foute pass door het midden. Het is Edmilson die uiteindelijk op doel trapt. Zijn schot wijkt af en hoekschop.

Scheidsrechter
Rust
Sint-Truiden - Racing Genk: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:20
STVV met verdiende voorsprong de rust in
De voorsprong is dubbel en dik verdiend voor de thuisploeg.
46
Genk zal toch uit een ander vaatje moeten tappen deze tweede helft. In de eerste 45 minuten kwam het amper tot kansen.
51

Goal
Doelpunt van Yanis Mbombo Lokwa (Jean-Luc Dompé)
GOAL! STVV verdubbelt zijn voorsprong. De Genkse defensie ziet werkelijk sterretjes. Dompe met de voorzet en Mbombo legt netjes binnen.
51
Vrije trap Genk. Gorius gooit de bal in de grote rechthoek, maar de ref heeft een fout op Dutoit gezien. De doelman van STVV blijft liggen en heeft verzorging nodig.
52
De supporters maken er hier een geweldig feest van!
53

54
Corner met Gorius, Erichot kan nog net ontzetten.
55
Schrijvers gaat op zijn beurt neer in het strafschopgebied. De duels worden bitsiger.
58
Ja, die jongens van Sint-Truiden dansen werkelijk over het kunstgras. Genk krijgt geen voet aan de grond.
62
Vervangen Siebe Schrijvers
Ingevallen Leon Bailey

Het nieuwe Genkse goudhaantje mag debuteren.
62
Scherpe counter van Sint-Truiden. Het is Erichot die op doel trapt. De bal wijkt af en gaat zo net over.
65
Dompe met een afgeweken schot, Köteles met de beenveeg!
67
Zelfs nu Genk 2-0 achterstaat, kan het nog steeds gene kansen bij elkaar voetballen.
68
Vervangen Yanis Mbombo Lokwa
Ingevallen Johan Bal

68
Ono pakt uit met een hakje tot groot jolijt van de supporters.
71
Een indraaiende bal van Schoofs die net te ver gaat.
72
 Gele kaart voor Derrick Tshimanga

73
Bijna 3-0!
Opnieuw die scherpe tegenaanval. Ditmaal met Dompe. Zijn schot gaat via een Genkverdediger nipt over.
75
Genk kan eindelijk nog eens een corner afdwingen.
76
Vervangen Julien Gorius
Ingevallen Tornike Okriashvili

78

Goal
Doelpunt van Jean-Luc Dompé (Edmilson)
Dompe dolt met Castagne in de grote rechthoek en trapt dan knap binnen. Wat een wedstrijd van STVV!
78

Penalty
Penalty voor KRC Genk
Buffel gaat neer en ditmaal gaat de bal wel op de stip.